Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yapı Fuarı - Turkeybuild'den Yugbuild Yapı Fuarı Ziyareti ve 1. Türk İnşaat Forumu

Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapsamındaki İş Geliştirme Platformu'nun 'Konuk Ülke Almanya Projesi' etkinlikleri ile başlayan çalışmalar, Türk İnşaat Forumları ile devam ediyor. Rusya Yugbuild Yapı Fuarı'nda düzenlenen 1. Türk İnşaat Forumu'nda iki ülkenin yapı malzemesine dair mevcut durumunu içeren sunumlar yapıldı ve yetkililer tarafından

yapi.com.tr
Yapı Fuarı - Turkeybuild'den Yugbuild Yapı Fuarı Ziyareti ve 1. Türk İnşaat Forumu

Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapsamındaki İş Geliştirme Platformu’nun ‘Konuk Ülke Almanya Projesi’ etkinlikleri ile başlayan çalışmalar, Türk İnşaat Forumları ile devam ediyor. Rusya Yugbuild Yapı Fuarı’nda düzenlenen 1. Türk İnşaat Forumu’nda iki ülkenin yapı malzemesine dair mevcut durumunu içeren sunumlar yapıldı ve yetkililer tarafından konuya dair bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen ve 35 yıldır yapı sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren en büyük platform olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapsamındaki İş Geliştirme Platformu, çeşitli etkinliklerle bu yıl da katılımcı firmalara, sektöre ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak. Platform bu yıl faaliyetlerini; “Konuk Ülke Almanya Projesi”, “Türk İnşaat Forumları” ve “3. Avrasya Yapı Forumu” olmak üzere üç ana başlıkta sürdürüyor.

Mevcut pazarlarda Türk yapı malzemeleri sektörünün hakim konumunun güçlendirilmesi ve ihracat pazarlarında yeni fırsatlar yaratılması amacını taşıyan “Türk İnşaat Forum”larının ilki, 2 Mart 2012’de Krasnodar/ Rusya’da gerçekleştirildi. Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), YEM Fuarcılık, Türkiye İhracatçılar Meclisi, İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği yetkilileri ve Türk yapı malzemesi üreticilerinden oluşan bir heyet ile birlikte Rusya Krasnodar’da gerçekleştirilen Yugbuild Yapı Fuarı ziyaret edildi ve Rusya’daki sektör temsilcileri ile bir araya gelinerek karşılıklı iş hedefleri görüşüldü.



Barış Onay'dan Türkiye ekonomisi ve yapı sektörünün genel performansı değerlendirmesi

Rusya Yugbuild Yapı Fuarı’nda düzenlenen 1. Türk İnşaat Forumu’nda iki ülkenin yapı malzemesine dair mevcut durumunu içeren sunumlar yapıldı ve yetkililer tarafından konuya dair bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

Novorossisk Büyükelçisi Yavuz Kül'ün açılış konuşmaları ile başlayan forum, Yapı-Endüstri Merkezi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Dr. Barış Onay’ın Türk yapı sektörünü değerlendiren sunumu ile devam etti. Onay sunumunda, Türkiye ekonomisi ve yapı sektörünün genel performansını değerlendirirken, sektörün ileriye yönelik avantajlarından ve sürdürülebilir rekabetçi yapısının korunması için cari açığın ve diğer makro göstergelerin önemine de değindi.

Forumda söz alan İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Urfalılar, Türkiye'nin ihracat stratejileri, uzun vadeli stratejik planları ve TİM bünyesindeki İhracatçı Birlikleri'nin faaliyetlerinden kısaca söz ederek yapı malzemesi sektörünün uluslararası rekabet gücü ve bölgedeki önemini vurguladı.



"Türk yapı malzemesi sektörünü Yapı-Endüstri Merkezi vasıtasıyla daha da yakından tanıdık"

Yaklaşan 2014 Sochi Kış Olimpiyatları ve 2018 Dünya Kupası'nın özellikle Kuban Bölgesi ve Sochi için önemine değinen Sochi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vadim Levçenko ise, kanun tasarısıyla özellikle turizm yatırımlarında kapsamlı rönovasyon ve imar projelerinin gündemde olduğuna değindi. Türk yapı malzemesi sektörünü Yapı-Endüstri Merkezi vasıtasıyla daha da yakından tanıma fırsatı bulduklarını söyleyen Levçenko, Türk üreticilerinin bölgeye sağlayacakları faydanın farkında olduklarını ve odanın bu tür işbirlikleri için üreticilere bilgi vermek için hazır olduğunu belirtti.

Rusya tarafında söz alan bir diğer konuşmacı OPORA Rusya Krasnodar yetkilisi Yelena Nikolayevna oldu. Müteahhitlik yetki belgelerinin verilmesi konusunda çalışan kurumlarının Krasnodar bölgesindeki tüm projelerle ilgili yetki sahibi olduğunu söyleyen Nikolayevna, Krasnodar'daki şu an en önemli dönüşümün Agropark tarım dönüşümü projesi olduğunu belirtti. Tarımsal anlamda stratejik şekilde pozisyonlanan Krasnodar'ın mevcut kapasiteden daha fazla verim alınabilen endüstriyel bir yaklaşıma ihtiyacı olduğundan da bahseden Nikolayevna, Agropark projesiyle ilgili detaylı sunumu Türk heyeti ile paylaştı.



YEM Fuarcılık’ın İngiliz Ortağı ITE Group PLC'nin Rusya-BDT bölgesindeki önemli fuarlarından biri olan Yugbuild Fuarı ile ilgili bilgilendirmenin de yapıldığı forumda, Yugbuild Genel Müdürü Yelene Konkova da konuşmacılar arasında yer aldı.

Rus şirketlerin büyük ilgi gösterdiği forum, Türk firmalarıyla yapılan ikili iş görüşmeleri ve Yugbuild Fuar ziyareti ile sona erdi.

Fuara ve Foruma Katılan Türk Firmaları: Arkas Anadolu Lojistik, Carl Stahl Halat, Doğan Reklamcılık, Ejot Holding GMBH, Fibrobeton, Ode Yalıtım, Ural Mimarlık, Stenkim Kimyasal, Vefa Prefabrik.

Forumların bundan sonraki durağı 16 Mart 2012 tarihinde Sofya /Bulgaristan olacak. Son olarak ise, 10-11 Nisan 2012’de Moskova’da, Mosbuild Fuarı’nda 3. Türk İnşaat Forumu gerçekleştirilecek.


Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, 1.150 katılımcı firma ve 111.000’i aşkın ziyaretçiyi buluşturacak

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen ve 35 yıldır yapı sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren en büyük platform olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, 2 - 6 Mayıs 2012 tarihleri arasında, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi/Büyükçekmece’de düzenlenecek.  Her geçen yıl büyüyerek sektöre olan katkısını artıran fuarda bu yıl da; binlerce ürün çeşidi, yeni teknoloji ve hizmet yer alacak. Fuar 81.000 m2’lik 12 salon ve açık alanda, 1.150 katılımcı firma ve 111.000’i aşkın ziyaretçiyi buluşturacak. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, “Türkiye’nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” olma özelliğini taşıyor.

Detaylı bilgi için: www.yapifuari.com.tr

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-fuari---turkeybuildden-yugbuild-yapi-fuari-ziyareti-ve-1-turk-insaat-forumu_91077.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!