Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yassı Çelik ve Polietilen İthalatına Soruşturma Açılıyor

Yerli üreticilerin başvuruları üzerine, yassı çelik ve alçak yoğunluklu poyietilen ithalatına antidamping ve koruma önlemi soruşturmaları açılmasına karar verildi.

yapi.com.tr
Yassı Çelik ve Polietilen İthalatına Soruşturma Açılıyor

DHA'nın haberine göre, Ekonomi Bakanlığı'nın, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ithalatta rekabetin önlenmesi ve korunma önlemleri tebliğlerine göre, Çin, Fransa, Japonya, Romanya, Rusya, Slovakya ve Ukrayna menşeli sıcak haddelenmiş yassı çelik ithalatına damping, İran menşeli alçak yoğunluk polietilen ithalatına da korunma önlemi soruşturması açıldı.

İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu, yerli üreticiler tarafından sıcak haddelenmiş yassı çelik ürününün Türkiye'ye dampingli fiyatlarla ihraç edildiği ve bu durumun yerli üretim dalında zarara neden olduğu iddiasıyla yapılan başvuruyu inceledi ve ürünün ithalatına soruşturma açılmasına karar verdi.

Kararın ilgili maddeleri uyarınca, soruşturma süresince geçici önlem uygulanması kararlaştırılabilir ve kesin önlem geriye dönük olarak uygulanabileceği belirtildi.

İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu ayrıca, İran menşeli alçak yoğunluk polietilen ithalatına da korunma önlemi soruşturması açılmasını kararlaştırdı.

"Başvuru sahibi yerli üreticinin ekonomik göstergeleri incelendiğinde; 2013 yılında bir önceki yıla göre kapasite kullanım oranı, üretim, yurtiçi satışlar, karlılık, verimlilik ve dönem sonu stoklar göstergelerinde olumsuz, istihdam göstergesinde olumlu bir seyrin bulunduğu görülmüştür" denilen açıklamada, İthalatta Korunma Önlemleri Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verildiği belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yassi-celik-ve-polietilen-ithalatina-sorusturma-aciliyor_128171.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!