Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi için Eylem Planı

Yatırım ortamının bu yıl ve önümüzdeki dönemde iyileştirilmesine yönelik, 72 eylem planı tespit edildi. Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu'nun (YOİKK) söz konusu Teknik Komiteler Eylem Planı çerçevesinde, 'şirket işlemleri', 'istihdam', 'sektörel lisanslar', 'yatırım yeri', 'vergi ve teşvikler', 'dış ticaret ve gümrükler', 'fikri ve

yapi.com.tr / AA
Yatırım Ortamının İyileştirilmesi için Eylem Planı

atırım ortamının bu yıl ve önümüzdeki dönemde iyileştirilmesine yönelik, 72 eylem planı tespit edildi. Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu'nun (YOİKK) söz konusu Teknik Komiteler Eylem Planı çerçevesinde, 'şirket işlemleri', 'istihdam', 'sektörel lisanslar', 'yatırım yeri', 'vergi ve teşvikler', 'dış ticaret ve gümrükler', 'fikri ve sınai mülkiyet hakları', 'yatırım promosyonu', 'doğrudan yabancı yatırımlar', 'KOBİ', 'kurumsal yönetim' ve 'Ar-Ge' alanlarında uygulanması hedeflenen eylemler belirlendi. YOİKK Teknik Komiteler Eylem Planı'nda yer alan, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik 72 eylemde sağlanan ilerlemeler, sekretarya tarafından aylık olarak izlenecek ve 3 aylık dönemlerde gelişmeler hakkında YOİKK Portalı aracılığıyla kamuoyu bilgilendirilecek.
    
Bu arada YOİKK toplantısında, kurulun yapısı ve çalışma esasları ile ilgili olarak ''Şirket Kuruluşu Teknik Komitesi''nin ismi, ''Şirket İşlemleri Teknik Komitesi'' olarak değiştirildi. YOİKK Palformunun daha hızlı, esnek ve sonuç odaklı çalışabilmesini sağlayacak yapısal ve işlevsel değişiklikler yapılmasına karar verildi.
    
Şirket İşlemleri Teknik Komitesi Eylem Planı
    
YOİKK Teknik Komiteler Eylem Planı'nda, 72 ana başlıkta yer alan eylem ve bu eylemler için öngörülen takvim şöyle:
    
''- Şirket kuruluşu ve şube açılışı süreçlerinin basitleştirilmesine ve maliyetlerin azaltılmasına yönelik çalışma yapılması. (Mayıs 2011-Kasım 2012)
- Yeniden yapılandırma ve tasfiye süreçlerinin kapsamlı bir şekilde incelenerek, basitleştirilmesine ve hızlandırılmasına yönelik çalışma yapılması. (Aralık 2011-Mart 2012)
- 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun şirket kuruluşu ve şube açılışı süreçleri ve maliyetleri üzerindeki etkisinin incelenmesi. (Mart 2012)
    
İstihdam Teknik Komitesi
    
- Güvenceli esneklik kapsamında işgücü piyasasına ilişkin Ulusal İstihdam Stratejisinde de yer alacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi. (Haziran 2012)
- 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'na göre işletmelerin eğitici bulundurma ve eğitim birimi oluşturma yükümlülüğü yerine bu faaliyetleri özendirici ve kolaylaştırıcı mekanizmaların oluşturulması. (Haziran 2012)
- Yabancılara çalışma izni verilmesi sürecinin ve kriterlerinin gözden geçirilerek iyileştirilmesi. (Eylül 2011)
- Sektörel istihdam politikalarının oluşturulmasında yararlanılmak üzere, çeşitli kurumlarca hazırlanan sektör stratejileri ve eylem planlarının gözden geçirilmesi. (Aralık 2011)
- İşçi ve işveren konfederasyonları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları veya bunların kurmuş oldukları vakıf ve derneklerce düzenlenen mesleki eğitim kurslarına katılanların da prim desteğinden yararlandırılması olanaklarının araştırılması. (Aralık 2011)
    
Sektörel lisanslar
    
- Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'nde değişiklik yapılarak firmaların geri dönüşümden kaynaklanan yükümlülüklerinin yeniden düzenlenmesi. (Nisan 2011)
- Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği'nin Maden Kanunu'ndaki değişikliklere göre revize edilmesi. (Aralık 2011)
- ÇED Raporu kapsamındaki madencilik faaliyetlerine ilişkin Maden İşleri Genel Müdürlüğüne verilecek Çevre ile Uyum Planının temin edilemeyen eksikliklerinin ÇED sürecinde tamamlanması. (Eylül 2011)
- Kıyı Tesislerine İşletme İzni Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılarak izin süreçlerinin kısaltılması. (Eylül 2011)
- 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılmasına Dair Yönetmelik'te değişiklik yapılarak zeytinlik alanları ile işletmelerin arasında bulunması gereken mesafe ile ilgili hükümlerin hafifletilmesi. (Eylül 2011)
- Kaynak sularına ilişkin olarak 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nun Belediyelerin verdikleri izin ve yaptıkları denetimler yönüyle 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile uyumlu hale getirilmesi. (Aralık 2012)
- Sektörel lisans maliyetlerinin azaltılması ve sürecin basitleştirilmesi amacıyla Standart Maliyet Modeli Uygulama Kılavuzu'nun hazırlanması ve sistem önerisi geliştirilmesi. (Eylül 2011)
- Madencilik faaliyetleri için alınması gerekli izinlerin Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinde alınabilmesinin sağlanması. (Haziran 2012)

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/yatirim-ortaminin-iyilestirilmesi-icin-eylem-plani_86393.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!