Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi için Eylem Planı

Yatırım ortamının bu yıl ve önümüzdeki dönemde iyileştirilmesine yönelik, 72 eylem planı tespit edildi. Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu'nun (YOİKK) söz konusu Teknik Komiteler Eylem Planı çerçevesinde, 'şirket işlemleri', 'istihdam', 'sektörel lisanslar', 'yatırım yeri', 'vergi ve teşvikler', 'dış ticaret ve gümrükler', 'fikri ve

yapi.com.tr / AA
Yatırım Ortamının İyileştirilmesi için Eylem Planı

BR>    
Fikri ve Sınai mülkiyet hakları
    
- Patent ve faydalı model, endüstriyel tasarım ile coğrafi işaretlere ilişkin cezai yaptırımlar öngören düzenlemelerin yasalaşması. (Aralık 2011)
- TBMM'deki ve Başbakanlıkta bulunan sınai mülkiyetle ilgili Kanun Tasarılarının (Marka, Patent, Coğrafi İşaretler, Tasarımlar) yeni yasama döneminde TPE tarafından başlatılacak çalışmayla yeniden değerlendirilerek, TBMM'ye sevk edilmesi. (Haziran 2012)
- 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun, AB müktesebatıyla uyumlu olmayan ve uygulamada sorun yaratan maddelerinin değiştirilmesi. (Haziran 2012)
- Hukuk fakültelerinde fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında ana bilim dalı açılması. (Eylül 2011)
a) Tasarım Stratejisinin uygulamaya konulması. (Eylül 2011)
b) Patent, Marka, Coğrafi İşaret, Geleneksel Bilgi/Genetik Kaynakları ile Ulusal Fikri ve Sınai Mülkiyet Strateji Belgesinin hazırlanması. (Aralık 2011)
- Fikri ve sınai mülkiyet haklarının işletmelerde kullanılmasının ve ticarileştirilmesinin özendirilmesine yönelik adımların tespiti. (Aralık 2011)
    
Yatırım promosyonu
    
- Kalkınma Ajansları ile Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) arasındaki işbirliğinin daha etkin hale getirilmesi. (Aralık 2011)
- Yurt dışı yatırım tanıtım ağının çeşitlendirilmesi ve etkinleştirilmesine yönelik kamu ve özel sektör yurt dışı temsilcileri arasında işbirliğinin artırılması. (Temmuz 2011)
- Bazı ülkelerin ulusal servet fonlarının, emeklilik fonlarının ve kurumsal yatırımcıların Türkiye'de yatırıma yönlendirilmesine yönelik özel tanıtım programlarının tasarlanması ve uygulanması. (Aralık 2011)
- Serbest bölgelerde yatırım yeri durumuna ilişkin envanter çıkarılması. (Temmuz 2011)
- Kamu ve özel sektörün büyük ölçekli projelerinin aktif tanıtımı için işbirliği yapılması ve ilgili tüm kurumların kullanabileceği bir proje envanteri oluşturulması. (Ağustos 2011)
    
Doğrudan yabancı yatırımlar
    
- Tahkim yargılaması maliyetinin indirilmesi. (Aralık 2012)
- Uluslararası kuruluşlar ve ülkeler tarafından uluslararası doğrudan yatırımlara ilişkin yapılan mevzuat düzenlemeleri hakkında çalışma yapılması. (Aralık 2011)
- Yurt dışındaki siyasi risklere karşı sigorta teminatı sağlanacak yatırımların ve bunlara ilişkin mekanizmaların araştırılması. (Aralık 2011)

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/yatirim-ortaminin-iyilestirilmesi-icin-eylem-plani_86393.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!