Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi için Eylem Planı

Yatırım ortamının bu yıl ve önümüzdeki dönemde iyileştirilmesine yönelik, 72 eylem planı tespit edildi. Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu'nun (YOİKK) söz konusu Teknik Komiteler Eylem Planı çerçevesinde, 'şirket işlemleri', 'istihdam', 'sektörel lisanslar', 'yatırım yeri', 'vergi ve teşvikler', 'dış ticaret ve gümrükler', 'fikri ve

yapi.com.tr / AA
Yatırım Ortamının İyileştirilmesi için Eylem Planı

BR>    
KOBİ Teknik Komitesi
    
a) Kredi garanti sisteminin KOBİ'ler lehine etkinleştirilmesi. (Aralık 2011)
b) Kredi garanti istemine ilişkin alternatiflerin değerlendirilmesi. (Aralık 2011)
- KOBİ tanımının revize edilmesi. Yönetmelik KOBİ tanımına ilişkin limitlerin günün şartlarına göre revize edilmesi. (Aralık 2011)
- Tekno girişim sermayesinden yararlanan veya Teknoloji Geliştirme Merkezleri (TEKMER)'nde kurulu işletmelerin girişimcilik yetkinliklerinin desteklenmesi. (Aralık 2011)
- KOBİ'lere yönelik danışmanlık sisteminin daha kurumsal, verimli ve etkin bir yapıya kavuşturulması. (Aralık 2011)
- Avrupa Küçük İşletmeler Yasası kapsamında yer alan ''Küçük Olana Tanınan Ayrıcalıklar'' ile ilgili farkındalığın artırılması. (Aralık 2011)
    
Kurumsal yönetim
    
- SPK tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri'nde değişiklik yapılması. (Haziran 2011)
- ''Borsa Dışı Şirketlerde Finansal Olmayan Raporlama Standartları''nın seçilecek bir veya birkaç KOBİ'de pilot olarak uygulanması. (Ekim 2011)
- ''Borsa Dışı Şirketlerde Kurumsal Yönetim İlkeleri''nin yeni Türk Ticaret Kanunu dikkate alınarak güncellenmesi. (Haziran 2011)
- ''Borsa Dışı Şirketlerde Finansal Olmayan Raporlama Standartları'' ile ''Borsa Dışı Şirketlerde Kurumsal Yönetim İlkeleri''nin tanıtılması. (Aralık 2011)
- ''Borsa Dışı Şirketlerde Kurumsal Yönetim İlkeleri''ni başarıyla uygulayan firmaları sertifikalandıracak bir akreditasyon sisteminin oluşturulması için gereken mekanizma ve oluşturulacak mekanizma ile bağlantılı olarak KOBİ'lere sağlanabilecek destek unsurları (teşvikler, ücretlerde indirimler vb.) hakkında öneriler geliştirilmesi. (Aralık 2011)
    
AR-GE Teknik Komitesi
    
- ''Yüksek Öğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik''in üniversite-sanayi ortaklığında yapılacak projelerin sayısını artıracak şekilde gözden geçirilmesi. (Haziran 2011)
- Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında üniversite öğretim elemanlarının 7. yıl izni çerçevesinde yurt içinde özel sektör kuruluşlarında da araştırma ve yenilik çalışmaları için görevlendirilebilmeleri amacıyla düzenlemelerin yapılması. (Aralık 2011)
- Teknoloji Transfer Ofislerinin açılması. (Haziran 2012)
- Türkiye'nin uluslararası yenilik endekslerindeki konumunun fiili durum ile uyumlu olması için çalışmaların yapılması. (Aralık 2011)
- Yurt dışındaki yerleşik Türk araştırmacıların faaliyet ve çalışma alanlarının belirlenmesi, çalışmalarını paylaşabilecekleri Dünya Türk İşadamları platformu ile etkileşim halinde bir platform (Dünya Türk Araştırmacıları Platformu) oluşturulması. (Aralık 2011)
- Özel sektör için teknoloji ve yenilik yönetim sistemi kılavuzunun hazırlanması ve tanıtımının yapılması. (Aralık 2011)
- ARGE ve Teknoloji Yönetimi ile ilgili olarak üniversite programlarında ülkemizin stratejik hedefleri doğrultusunda düzenlemelerin yapılması. (Aralık 2011)
- Teknoloji Platformlarının etkinleştirilmesi. (Aralık 2011)''

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/yatirim-ortaminin-iyilestirilmesi-icin-eylem-plani_86393.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!