Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yerebatan Sarnıcı'nda Çökme Tehlikesi

Yerebatan Sarnıcı'nın restorasyonu sırasında sütun başlarında gergi boşlukları belirlendi. Boşluklar nedeniyle çökme riskinin tespit edildiği de aktarıldı.

yapi.com.tr
Yerebatan Sarnıcı'nda Çökme Tehlikesi

Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı olan bölümünde yaklaşık 4 yıldır devam eden restorasyon çalışmaları sırasında, sütun başlarında gergi boşlukları belirlendi; çökme riski tespit edildi.

Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yaklaşık 4 yıldır devam eden restorasyon çalışmaları sırasında Cumhuriyet geç dönem restorasyonunda yapılan gergi elamanlarının, sütün başlarında son bulduğu ve devamlılık oluşturmadığı tespit edildi.

BirGün’de yer alan habere göre; söz konusu durum, olası depremde Sarnıç'ta ciddi hasarların oluşabileceğini, hatta göçmelerin bile yaşanabileceğini gösteriyor. Öte yandan sadece sarnıç değil çevresindeki yapıların da tehdit alında olduğu aktarılıyor.

Müdahale için Kurul Onayı Gerekiyor
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, söz konusu duruma ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, “Yerebatan Sarnıcı bir an bile bekleyecek durumda değil! 47 gün önce Koruma Kurulu’na ilettiğimiz ve acil olarak önü açılması gereken Yerebatan Sarnıcı statik projesi için bugün toplanan kuruldan da bir karar çıkmadı. Yerebatan Sarnıcı risk altında, bir an önce müdahale etmemiz için kurul onayı almalıyız.” dedi.

Polat, şunları söyledi: "Yerebatan Sarnıcı restorasyonunda sütunları birbirine bağlayan gergilerin perişan halde olduğunu, sütunları tutamadığını gördük. Koruma Kurulu’na hazırlayıp sunduğumuz projeleri vakit kaybetmeksizin uygulamamız gerekiyor. Yerebatan Sarnıcı bir an bile bekleyecek durumda değil! 47 gün önce Koruma Kurulu’na ilettiğimiz ve acil olarak önü açılması gereken Yerebatan Sarnıcı statik projesi için bugün toplanan kuruldan da bir karar çıkmadı. Yerebatan Sarnıcı risk altında, bir an önce müdahale etmemiz için kurul onayı almalıyız."

http://www.yapi.com.tr/haberler/yerebatan-sarnicinda-cokme-tehlikesi_183197.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!