Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YTÜ, Kentsel Dönüşüm Projelerinin Mutfağında Yer Almaya Hazır

Yıldız Teknik Üniversitesi Senatosu, Cumhuriyetin 100. kuruluş yılı olan 2023 yılı vizyonu kapsamındaki en önemli hedeflerden biri olan ülke çapındaki kentsel dönüşüm çalışmalarının odağında yer alma ve katkıda bulunma konusundaki tavrını yayınlamış olduğu yazılı bir metin ile kamuoyuna duyurdu.

yapi.com.tr
2 YTÜ, Kentsel Dönüşüm Projelerinin Mutfağında Yer Almaya Hazır

p>Yıldız Teknik Üniversitesi Senatosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, son otuz yıl içerisinde meydana gelen doğal afetlere, gerçekleşmesi muhtemel İstanbul Depremi’ne dikkat çekilerek "tasarım ve planlama alanında yapılan hataların" önem teşkil ettiği belirtildi ve "kentsel iyileştirme ve dönüşüm konusunda üretilen politikaların vakit kaybetmeden planlama aşamasından uygulama aşamasına taşınmasının" bir gereklilik olduğunun altı çizildi.

Bu kapsamda Senato, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 'ağır yükünü' ve 'sorumluluğunu paylaşmak' amacıyla kentsel refah ve yaşam kalitesini artırıcı her türlü 'sürdürülebilir kentsel dönüşüm projesinin üretilmesine ve uygulanmasına' katkıda bulunmaya ve sorumluluk almaya hazır olduğunu belirtti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Senatosu tarafından yapılan yazılı açıklamanın tamamı ise şöyle:

"Kentlerimizin sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarına dönüştürülmesi ülkemizin en öncelikli sorunları arasında yer almaktadır. Son otuz yıl içerisinde doğal afetlerdeki can kaybımızın 25 bine yaklaşması ve 1900’lü yıllardan itibaren ülkemizde meydana gelen depremlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısının ise 200 binin üzerinde olduğu gerçeği bu konunun önemini kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmelerde, özellikle olası bir İstanbul depremi sonrasında ekonomide çok ciddi duraksama, ekonomik ve sosyal kaos, salgın hastalıklar, otorite boşluğu gibi oluşumların meydana geleceğinin çok açık olduğu ve 20-50 bin arası binanın yıkılacağı, 50 binden fazla can kaybı olacağı, fiziksel olarak 100 milyar liranın üzerinde kayıp görüleceği, 2 milyona yakın insanın evsiz ve 1.5 milyon insanın işsiz kalacağının tahmin edildiği vurgulanmaktadır. Bu ürkütücü tablonun dışında, bilimsel araştırmaların, büyük doğa olaylarının, özellikle tasarım ve planlama alanında yapılan hatalar ve yerleşim alanlarında bıraktığı etkiler nedeniyle, doğal afetlere dönüşümde önemli pay sahibi olduğunu göstermesi kentsel iyileştirme ve dönüşüm konusunda üretilen politikaların vakit kaybetmeden planlama aşamasından uygulama aşamasına taşınması gerçeğini karşımıza çıkarmaktadır.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/ytu-kentsel-donusum-projelerinin-mutfaginda-yer-almaya-hazir_90662.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Kentsel dönüşüm planlaması ve uygulaması, kır-kent dengesinin kentler aleyhine gelişme göstermesinden itibaren, hepimizin bildigi planlama ile beraber gerekli olan ekonomik, sosyal çalışmaların yapılmaması kentlerde imarlı parsellerin gelişmelere göre GÖÇLE GELEN NÜFUSA SUNULMAMASI (KAÇAK VE GECEKONDU YAPILAŞMALARI) geç kalınmış ve kentlerde gelişme degil yığılma olmuş ve bu sağlıksız yapılar oy hesapları ile bu hale getirilmişti. Emin olunuz miladı yeniden yazmağa gerek yoktur. GELİŞMENİN, yığılmanın en hızlandığı ve giderek ivme kazandığı 1970'li yıllardan itibaren YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ akademik çalışmalarını öğrenci yetiştirme adına planlama ile metropolün her sokağına, parseline, ticari ve sanayi alanlarında PRATİKLE BİRLEŞTİRMİŞ, yetişmiş, yaşamış, bu SAĞLIKSIZ gelişmeleri içleri burkularak çare ve yönlendirmeye çalışmış bir EĞİTİM kurumudur. SAYIN rahmetli İRFAN BAYHAN'LA BAŞLAYAN ATÖLYE ÇALIŞMALARI KAPTAN HOCA, ZEKAİ GÖRGÜLÜ, EMRE AYSU VE GENE RAHMETLİ ERGUN HOCA, RIFKI HOCALAR'IN KATKILARI İLE BENİM NAZIM PLAN BÜROSU HOCALARIM, ROMA'YI PLANLAYAN RAHMETLİ LUİ PİCİNATTO, MİTHAT YENEN, SAHİP ÖZDEN GİBİ DEĞERLİ PLANCILARIN TECRÜBELERİ İLE İSTANBUL'DA YAPTIKLARI ONLARCA PLANLAMA TECRÜBESİ İLE SAYIN BAYRAKTAR OKULUMUZ MEZUNU OLDUĞU İÇİN DEĞİL GERÇEKTEN DÖNÜŞÜMÜN TEK KONUSU OLMAYAN PLANLAMANIN İÇERİĞİNDEKİ SOSYAL, EKONOMİK YASA VE YÖNETMELİKLERİ TAM YORUMLAYARAK UYGULAMAYA DOĞRU BİR ŞEKİLDE HIZ KAZANDIRABILECEK EĞİTİM KURUMUDUR. SAYGILARIMLA, EROL ÖZBERK, EMEKLİ BÜYÜK ŞEHİR İMAR PLANLAMA DAİRE BAŞKANI YANITLA
  • Kentsel dönüşüm ülkemizin çağdaş medeni ülkeler düzeyinde olması için güzel bir gelişme, ülkemizin reform yenilikçi konusunda tecrübeli kurumlarından başında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile 101 yıllık akademik tecrübesiyle Y.T.Ü-Yıldız Teknik Üniversite'miz her konuda başarılı öncüdür. Ülkemizde herkese gurur verecek başarılı projelerin gerçekleştirilmesinde birlikte organizasyon ve çalışmalar yapmalarını dileriz. Saygılarımla, Can RODOP - Makina Yüksek Mühendisi YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!