Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zenginle Yoksulun Arasına Duvar Çektiler!

Ankara'da bir inşaat şirketi, kentsel dönüşüm kapsamında inşaat diktiği arsada, arazi sahiplerine verdiği daha mutevazı evlerle 1 milyon liraya satılan lüks dairelerin yer aldığı apartmanları 5 metrelik duvar çekerek ayırdı.

yapi.com.tr
Zenginle Yoksulun Arasına Duvar Çektiler!

CHA'dan Yavuz Akengin'in haberine göre Ankara’nın Çankaya ilçesinde Büyükşehir Belediyesi’nin ihale ettiği kentsel dönüşüm projesi inşaatı, yüklenici firma ile arsa sahiplerini karşı karşıya getirdi. Projeyi yürüten şirket, toprak sahipleri için ayrıca apartman inşa etti. Şirket, toprak sahiplerine verilen binalar ile 1 milyon liraya satılan dairelerin bulunduğu apartmanların arasına 5 metre yüksekliğinde duvar yaptı.

Farklı nizamiye kapısından girip çıkacak olan toprak sahipleri, uygulamayı, "utanç duvarı", "Berlin Duvarı", "İsrail’in Filistinlilerin geçişini engellemek için yaptığı duvar" olarak nitelendirerek tepki gösterirken, firma yetkilileri ise duvarın normal olduğunu, "güvenlik alanı oluşturulduğunu" söyledi. 9 bin 249 konuttan oluşan projede 2 bin 419 toprak sahibi bulunuyor.

2006 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya’nın Oran semtindeki kentsel dönüşüm alanını üçüncü ihale sonunda firmaya verdi. Hak sahiplerine yüzde 37 kat karşılığı verilen projede sona gelindi. 45 gün sonra ilk etabın konutları teslim edilmeye başlanacak. Ancak firmanın konutları inşa ederken uyguladığı yöntem, tartışma konusu oldu.

Kendileri için inşa edilen blokların çevresindeki peyzaj çalışması ile firmanın satışa sunduğu konutlardaki peyzaj çalışması arasında dağlar kadar fark olduğunu ifade eden toprak sahipleri, "kendi topraklarında yabancı" bırakıldıklarını savundu. Firma yetkilileri ise, duvarın "güvenlik gerekçesiyle" inşa edildiğini, "normal bir uygulama" olduğunu açıkladı. Duvarın herkesten habersiz gizlice yapıldığı iddialarını reddeden şirket yetkilileri, projenin güvenliği sebebiyle duvar inşa edildiğini, kimsenin mağdur edilmediğini iddia etti. Yetkililer, “Bir güvenlik alanı oluşturulması lazımdı. Biz de bunu duvarla sağlıyoruz. Duvarın dışında kalanlar da kendi güvenlik önlemlerini alıp, alanlarını oluşturabilirler. Bu normal bir uygulama” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zenginle-yoksulun-arasina-duvar-cektiler_124277.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!