Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

14. Archiprix Türkiye 2009 Açıklandı

14. Archiprix Türkiye 2009 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Ulusal Yarışması sonuçlandı. Yarışmada üç proje ödüle, üç proje mansiyona ve sekiz proje de teşvik ödülüne layık bulundu. En çok ödül alan okul 5 ödülle İTÜ olurken, İTÜ’yü 3 ödül ile YTÜ, 2 ödül ile ODTÜ ve 1'er ödül ise OGÜ, MSÜ, UÜ ve İYTE'de takip etti.

yapi.com.tr
14. Archiprix Türkiye 2009 Açıklandı

14. Archiprix Türkiye 2009 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Ulusal Yarışması sonuçlandı. Yarışmada üç proje ödüle, üç proje mansiyona ve sekiz proje de teşvik ödülüne layık bulundu. En çok ödül alan okul 5 ödülle İTÜ olurken, İTÜ’yü 3 ödül ile YTÜ, 2 ödül ile ODTÜ ve 1'er ödül ise OGÜ, MSÜ, UÜ ve İYTE'de takip etti.

Jüri'nin 10–12 Eylül 2009 tarihlerinde Ankara'da yaptığı değerlendirme toplantısında jüri 18 üniversiteden 95 projeyi değerlendirdi. Sadece ödül grubu için değil, “katılan tüm projeler için” birer görüş hazırlayan yarışma jürisi ödül töreni ile birlikte gerçekleştirilecek kolokyumda merak edilenleri cevaplayacak.

Bu yılın Jürisinde Hüseyin Bütüner (başkan), Sou Fujimoto, Eren Başak, Evren Başbuğ ve Seçil Zontur görev aldı. Yarışma raportörlüğünü Mehmet Onur Yılmaz üstlendi.

Ödül alanlar:

1. ONUR AKIN / Beykoz Deri ve Kundura Fabrikasının Yeniden Kullanımı / YTÜ
2. MERVE GÜL ÖZOKÇU / Söğütlüçeşme' de Transfer İstasyonu / İTÜ
3. SAADET ZEYNEP BACINOĞLU / Beşiktaş'ta Şehir Kütüphanesi / İTÜ
 MANSİYON ÇİĞDEM KARAMÜRSEL / Çan'da Kültür Fabrikası / YTÜ
 MANSİYON NURGÜL YARDIM / Superburbia (Berlin Templhof Havalimanı) / ODTÜ
 MANSİYON MUTLU ORAL / Eskişehir'de Kent Kampüsü / OGÜ
Jüri ayrıca 8 projenin sahibini de “teşvik” grubunda ödüllendirdi: KEMAL ELMAS (MSÜ), NESLİHAN PARMAKSIZOĞLU (İTÜ), MESUT DİNLER (ODTÜ), EMRAH ÖZEN (UÜ), SELCEN KARATAY (İTÜ), DİDE DİNÇ (İYTE), BİHTER YILMAZ (İTÜ), GİZEM GÜRSOY (YTÜ).

Sou Fujimoto

On dört yıllık geçmişinde ikinci kez yabancı bir jüri üyesi ağırlayan Archiprix Türkiye, Japon konuğu Sou Fujimoto’yu ödül töreni ve kolokyum için tekrar ağırlayacak. Fujimoto biri İstanbul’da diğeri ise Ankara'da olmak üzere iki konferans verecek.

Ankara Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde 5 Aralık 2009 Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek kolokyum ve ödül töreninin yanısıra Jüri üyesi Sou Fujimoto “İlkel Mimarlık” temalı bir konferans verecek. Aynı mekânda açılacak yarışma sergisi 10 Aralık 2009 perşembe gününe kadar izlenebilecek.

1996'dan buyana her yıl ve biri İstanbul'da Yapı-Endüstri Merkezi'nin, diğeri Ankara'da Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı'nın ev sahipliğinde düzenlenen Archıprıx Türkiye 2009 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Ulusal Yarışması, ülkenin en genç mimarlarının mesleğe atılırken buluştuğu okullar arası bir ortama sahne hazırlıyor. Doğan Hasol, Şevki Vanlı, Hülya Yürekli, Ferhan Yürekli'nin kurucu üyeleri olduğu bu uzun soluklu programın 15. etabı, 2010 yılında İstanbul'da gerçekleşecek.

Archiprix Türkiye 2009 Ödül Töreni Programı

15.30–17.00   Kolokyum
17.00–17.45   Sou Fujimoto Konferansı
18.00–18.30   Ödül töreni
18.30–20.00   Kokteyl

Projeler için lütfen ilerleyiniz.



Birincilik ödülü / ONUR AKIN




İkincilik ödülü / MERVE GÜL ÖZOKÇU



Üçüncülük ödülü / SAADET ZEYNEP BACINOĞLU



Mansiyon / ÇİĞDEM KARAMÜRSEL




Mansiyon / MUTLU ORAL




Mansiyon / NURGÜL YARDIM

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/14-archiprix-turkiye-2009-aciklandi_74487.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!