Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

WAF Yılın Yapısı Ödülü'nü İrlandalı Grafton Architects Kazandı

Aylardır beklenen ve bu yıl ilki düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali (WAF) 22-24 Ekim tarihleri arasında İspanya’nın Barselona kentinde gerçekleşti. Düzenleniş şekli açısından ‘Mimarlık Oscarları’ hissini veren ve ‘Yılın Binası’ ödülünü kazanmak üzere 63 ülkeden 722 projenin katıldığı festivalin ön elemeleri Haziran ayında yapılmış ve 17

yapi.com.tr
WAF Yılın Yapısı Ödülü'nü İrlandalı Grafton Architects Kazandı

br > Uluslararası medya grubu Emap tarafından düzenlenen festivalde, ödüllere yönelik değerlendirmelere ek olarak dünyadaki mimarlık gündemini ele alan ve özellikle de ‘küresel mimari’ konulu çeşitli konferanslar ve açık oturumlar yapıldı. Massimiliano Fuksas, Michel Rojkind, Peter Cook, Lord (Norman) Foster, Charles Jencks ve Robert Adam’ın katıldığı forumlar büyük ilgi gördü.

Coop Himmelb(l)au’nun kurucu mimarı Wolf Prix de festivalde meslekteki 40. yılı adına bir sunum yaptı. Prix böylece, son dönemde büyük ilgi gören ve festival kategorilerinde değerlendirilen BMW projesini daha geniş bir izleyici kitlesine sunmuş oldu.

Festivalde ‘Yüksek Yapılar’ konulu bir ana sergiye de yer verildi. Bu sergiye ek olarak ikinci bir sergi salonunda da 63 ülkeden başvuran toplam 722 projenin başvuruları katılımcılara sunuldu.

Festival alanında çeşitli ürün sunumları yapan firmaların standları da yer aldı. Türkiye´den Kale Grubu’nun Reptile adlı seramik serisi ile yer aldığı mini fuarda, ekolojik ürünlerin öne çıkışı dikkat çekiciydi.

Dünya Mimarlık Festivali’nde mimarlık öğrencilerine de yer verilmesi, festivalin geleceğe yönelik bakışının ve yeni nesil mimarlara fırsat vermek isteyişinin güzel bir örneğiydi. Toplam 6 ülkeden gelen öğrencilerin yarıştığı iki günlük eskiz sınavı çalışmasına katılan okullar; Rusya’dan Kazan Mimarlık Üniversitesi, İngiltere’den Londra Bartlett Üniversitesi, Singapur’dan Tasarım ve Çevre Okulu, İspanya’dan San Pablo Yüksek Teknik Mimari Okulu, Almanya’dan Hamburg Hafencity Üniversitesi ve yine İngiltere’den Ravensbourne Koleji’ydi. Festivalin son günündeki değerlendirmelerde kazanan okul da belirlendi ve akşamki ödül töreninde Hamburg Hafencity Üniversitesi öğrencileri büyük bir coşkuyla ilk WAF öğrenci ödülünü aldılar.

Ekonomik krizin dünya gündeminde olduğu şu günlerde, gelişimi müşterinin sermayesine ve yatırım gücüne bağlı mimarlık sektörünün devlerinin buluşması ilginç bir fırsat oluşturdu. Konferanslar ve açıkoturumların yanı sıra her fırsatta dünyadaki kur dalgalarından bahseden mimarlar, festivalin ilk gününde artan ekonomik kriz durumunda mimarlığın geleceğine şüphe ile baktıklarını belirtiyordu. Ancak festival süresince yapılan fikir alışverişleri sonunda ve özellikle de kategori birincilerinin çoğunun azla çoğu yaratabilmiş mimarlar olması, yaşanan endişeleri azalttı ve söz konusu bir ekonomik krizde mimarların bina yapma becerilerinden çok gelecekteki problemlere yaratıcı çözümler getirebilen tasarımcılar olarak öne çıkabileceği kanısı güçlendi. Dünya Mimarlık Festivali, bu bağlamda düzenlenen tüm faaliyetlerinin ve çeşitli katkılarının ötesinde, en çok yarattığı bilinç ve öngörü açısından önemli bir fırsat olarak takdir kazandı.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/waf-yilin-yapisi-odulunu-irlandali-grafton-architects-kazandi_64286.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!