Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Valensiya Gelenek ve Teknolojiden Besleniyor

İspanya'nın önemli sanayi kentlerinden olan Valensiya, seramik üretimindeki geleneksel bilgi birikimini yeni teknolojilerle harmanladığı Cevisama fuarını, Valensiya Tasarım Haftası'nın getirdiği dinamizmle birleştirerek, yabancı katılımcılar için daha cazip bir güzegah yaratmayı başarıyor.

Valensiya Gelenek ve Teknolojiden Besleniyor

Seramik ihracatında dünyanın 3. ülkesi konumundaki İspanya'nın, ürün geliştirme ve tasarım konusundaki yeniliklerini uluslararası pazarla buluşturduğu Cevisama fuarı, 11-14 Şubat 2014 tarihlerinde Valensiya'daki Feria Valencia fuar merkezinde gerçekleştirildi.

Bu sene 32.'si düzenlenen seramik fuarına, 'See You in Valencia 2014' etkinliği kapsamında üç ihtisas fuarı ve çok sayıda paralel etkinlik eşlik etti.

Santiago Calatrava'nın ikonik yapıları sayesinde, turistler için halihazırda cazip bir destinasyon olan Valensiya, İspanyol tasarımının köklü geçmişi ile yenilikçi malzeme çözümlerini harmanlayarak dünya seramik pazarındaki yerini korumayı ve rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.


Tek çatıda 4 sektörel etkinlik


İç mekan tasarımı, mimarlık, dekorasyon ve tasarım profesyonellerine; seramik, mobilya, aydınlatma, ev tekstili, makine ve ahşap komponent alanındaki yeni malzemeleri ve teknolojileri sunan 'See You in Valencia' etkinliğinin bileşenleri ise şunlardı:

- Cevisama (seramik, doğal taş ve banyo),  
- Feria Habitat Valencia (mobilya, aydınlatma, mutfak, ev tekstili)
- Fimma (ahşap ve mobilya işleme makineleri)
- Maderalia (mobilya ve ahşap komponentleri)



Cevisama katılımcıları, 160.000 metrekarelik fuar alanının 1., 2., 3. ve 4. pavyonlarına yayılırken, Feria Habitat Valencia ve Maderalia 6. pavyon'da, Fimma ise 6. ve 8. pavyonlarda ziyaretçilerini ağırladı.


Türkiye'den kimler katıldı?

Etkinlik, %75'i İspanya'dan olmak üzere 1.400 firmanın ürünlerini, 140 ülkeden 100.000 ziyaretçi ile buluşturdu. Cevisama 2014'e Türkiye'den Bora Çelik, Çelik Makina, Demireks, Eczacıbaşı ESAN firmaları katılım gösterdi.



Ziyaretçi profilinin %25'inden fazlasını işbirliği arayışındaki profesyonellerin oluşturduğu bu fuar dörtlüsü ile Feria Valencia, kapsamlı bir yaşam mekanı tasarımı için gereken her şeyi bir arada sunmayı amaçlıyor.

Cevisama'nın 33. buluşması, 10-13 Şubat 2015 tarihlerinde yine Valensiya'daki Feria Valencia fuar alanında gerçekleşecek.


Etkisini tüm kente yayan fuar


Buluşmanın etkisini güçlendirmeyi amaçlayan See You in Valencia 2014; özel sergiler, showroom düzenlemeleri, konferanslar, seminerler, mimari turlar ve gastronomi etkinliklerini içeren kapsamlı bir programa sahipti.

Fuar alanının dikkat çeken etkinlikleri arasında Trans/hitos (Cevisama) ve Bravos (Habitat) sergileri yer alırken, aynı tarihlere denk gelen Valensiya Tasarım Haftası'nın (Valencia Disseny Week - VDW) da bereketiyle mimarlık ve tasarım gösterileri kentinin tamamına yayılmıştı.


Sonraki sayfalarda:
- ASCER Ödülleri'nin kazananları
- İspanyol tasarımının dünya çapındaki öncülerini onurlandıran "Bravos" sergisi
- Ron Arad, Ricardo Bofill, Jean Paul Gaultier,  Michael Graves, Ross Lovegrove, Rafael Moneo, Ettore Sottsass, Philippe Starck gibi tasarım dehalarının sıra dışı masa ayağı tasarımlarını bir araya getiren "Patas/Legs" sergisi
- Toyo Ito, Alvaro Siza, David Chipperfield ve daha pek çok ünlü mimarın elinden çıkma ürün tasarımlarını derleyen "XL/xs" sergisi

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/valensiya-gelenek-ve-teknolojiden-besleniyor-_122748.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!