Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Valensiya Gelenek ve Teknolojiden Besleniyor

İspanya'nın önemli sanayi kentlerinden olan Valensiya, seramik üretimindeki geleneksel bilgi birikimini yeni teknolojilerle harmanladığı Cevisama fuarını, Valensiya Tasarım Haftası'nın getirdiği dinamizmle birleştirerek, yabancı katılımcılar için daha cazip bir güzegah yaratmayı başarıyor.

Valensiya Gelenek ve Teknolojiden Besleniyor


Masa Ayağına Mimar Eli...

Uluslararası üne sahip mimar ve tasarımcılara sipariş edilen 20 masa ayağını içeren "Patas" (Bacaklar) sergisi, ilk olarak 1997'de Valensiya Mobilya Fuarı'na özel olarak hazırlanmış. Sonraki yıl Frankfurt, Tokyo ve Milano'ya uğrayan sergi, uzun bir aradan sonra "See You in Valencia 2014" programı kapsamında IVAM'da (Valensiya Modern Sanat Enstitüsü) yeniden izleyiciyle buluştu.   



Juli Capella ve Quim Larrea küratörlüğünde gerçekleşen Patas sergisinde, tasarım dünyasından pek çok ünlü isme rastlamak mümkün:

Ron Arad, Ricardo Bofill, Michele de Lucchi, Jean Paul Gaultier, Giorgetto Giugiaro, Michael Graves, Ross Lovegrove, Josep Lluscá, Javier Mariscal, Ingo Maurer, Alessandro Mendini, Rafael Moneo, Daniel Nebot, Francesc Petit, Borek Sipek, Ettore Sottsass, Philippe Starck, Ócar Tusquets, Trouble & Findlay, Victorio & Lucchino.



Yaklaşık 20 yıl önce mimarlık, ürün ve moda tasarımı dünyasının yıldızlarından, sergiye özel tasarımlar elde etmeyi başaran ikili, Uluslarası Valensiya Mobilya Fuarı'nın 50. yıldönümü şerefine bu başarılı girişimi yeniden görünür kılma kararı aldı.

Konsept ve malzeme konusunda tamamen serbest bırakılan davetli tasarımcılar, Patas sergisi için 90 cm yüksekliğindeki bir masaya göre ayaklar üretmişler. 


Uluslararası tasarım dünyasının önde gelen isimlerinin buluştuğu sergide; Petit ve Maurer konsepti erotizm perspektifinden ele alırken, De Lucchi geri dönüşümü merkeze oturtuyor. Tusquet duygusallık, Mendini mizah, Moneo şiir, Nebot ise neşe ekseninden konuya yaklaşıyor.

Starck'ın, savaşta sakat kalan askerlerin sayısına dikkat çektiği masa ayağı serginin en çarpıcı tasarımı olarak öne çıkarken, Arad'ın masaya farklı bir noktadan destek sağlayan uçan balon formlu ayak tasarımının da en ezberbozan örnek olduğu söylenebilir.

Ricardo Bofill

Jean Paul Gaultier

Michael Graves

Ross Lovegrove

Ingo Maurer

Alessandro Mendini

Rafael Moneo

Daniel Nebot

Ettore Sottsass

Philippe Starck

Ócar Tusquets

Ron Arad

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/valensiya-gelenek-ve-teknolojiden-besleniyor-_122748.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!