Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN - Green Drinks: "Yeşil Enerji"

Ulaşım, tasarım, gelecek, finans, network ve enerji konularına odaklanan ve her ayın son Salı akşamı gerçekleştirilen “EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN – Green Drinks Buluşmaları”nın 29 Mart 2011’deki altıncı ve son toplantısının konusu “Yeşil Enerji” olacak. Etkinlikte, “Yenilenebilir Enerji Kanunu”nun sektöre etkileri ve temiz enerji kullanımı tartışmaya

yapi.com.tr

Buluşmalar

EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN - Green Drinks: "Yeşil Enerji"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 29 Mart 2011 17:00
BİTİŞ TARİHİ: 29 Mart 2011 20:30
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi
DİĞER BİLGİLER: A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:12/430 Fulya - İstanbul T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle

laşım, tasarım, gelecek, finans, network ve enerji konularına odaklanan ve her ayın son Salı akşamı gerçekleştirilen “EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN – Green Drinks Buluşmaları”nın 29 Mart 2011’deki altıncı ve son toplantısının konusu “Yeşil Enerji” olacak. Etkinlikte, “Yenilenebilir Enerji Kanunu”nun sektöre etkileri ve temiz enerji kullanımı tartışmaya açılacak.

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), 2005 yılından bu yana mimarlık ve yapı sektöründe ekoloji, sürdürülebilirlik, çevre dostu binalar ve uygulamalar konularında başarıyla sürdürdüğü çalışmalara eklenen en son etkinlik “EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN” buluşmaları ile, 2011 yılı Nisan ayına kadar gezegenin tükenen kaynakları karşısında üretilen çözümlere yönelik tartışmalara ev sahipliği yapıyor.

27 Nisan- 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece’de, YAPI FUARI / TURKEYBUILD İSTANBUL ile beraber düzenlenecek EKODÜNYA Fuarı ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN” toplantılarına, “Green Drinks” adı altında dünyada çeşitli şehirlerde aynı formatta yapılan etkinlik eşlik ediyor.

Sürdürülebilirlik konusunda farklı alanlardaki duyarlı toplulukları buluşturan ve başarı hikâyeleri ile yeşil iş modellerinin tartışıldığı bir platform oluşturan “EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN - Green Drinks Buluşmaları”, Ekim 2010’dan Nisan 2011’e dek her ay farklı bir tema altında düzenlendi. Buluşmaların sonuncusu ise “Yeşil Enerji” başlığını taşıyacak.

29 Mart 2011’de Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) gerçekleştirilecek toplantıda, çok uzun süredir beklenen “Yenilenebilir Enerji Kanunu”nun yasallaşmasının ve 500kW altındaki temiz enerji sistemlerinin lisans gerektirmeden serbest kullanımı ile ilgili yönetmeliğin yayınlanmasının ardından sektörde beklenen gelişmeler tartışılacak.

Düzenlenecek “Temiz Enerji” konulu açık oturumun katılımcılarından Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği – GENSED Başkanı Ateş Uğurel güneş enerjisi, AERO Rüzgar Endüstrisi Genel Müdürü Alper Kalaycı rüzgar enerjisi ve TÜGİAD Enerji Komisyonu ve Biyogaz Derneği Başkanı Ufuk Ünal biyogaz ve biyokütle konularındaki deneyimlerini aktaracaklar. Oturumda konuşma yapacak bir başka isim olan İhtisas Enerji Genel Müdürü ve TÜGİAD Enerji Komisyonu Üyesi Kerim Ertan ise, jeotermal enerji hakkındaki tecrübelerini paylaşacak.

Toplantıda, güneş enerjisi alanında yaptığı çalışmalardan ötürü “Euro Solar Türkiye” Ödülü’ne layık görülen, fizik alanındaki çalışmaları ile de Fizik Derneği tarafından “2010 Fizik Onur Ödülü”nün sahibi ilan edilen Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı ve Enerji ve AR-GE alanlarından sorumlu Genel Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Şener Oktik de söz alacak. “Güneş enerjisinden fotovoltaik elektrik enerjisi üretmede ezber bozmak” üzerine konuşacak olan Oktik, fotovoltaik yolla elektrik enerji üretiminin binalara entegrasyonu ile çatılardaki yaygın üretim ağından söz edecek ve akıllı şebeklerle, söz konusu üretim yönetiminin yenilebilir enerji alanındaki son eğilim olarak hızla büyüdüğüne dikkate çekecek.

Etkinliğin son konuşmacısı ise, uzun yıllardır çevre, ekonomi ve enerji üzerine yazılar yazan, gazeteciliğe ara verdiği birkaç yıl boyunca, enerji ve çevre konularında birçok STK ve özel şirkete de danışmanlık yapmış ve özellikle yenilenebilir enerji, nükleer enerji ve iklim değişikliği konuları üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Özgür Gürbüz olacak. Konuşmacı, yeşil enerjiyle nasıl ilgilenmeye başladığını, Türkiye'de yeni olarak algılanan bu alandaki yaşadıklarını samimi bir piyasa-pazar yorumuyla dinleyicilere aktaracak. Gürbüz, “İklim değişikliği / Kyoto yenilenebilir enerjiye karşı mı?”, “Yenilenebilir enerjiye teşvik mi veriliyor yoksa serbest piyasanın onuru mu kurtarılıyor?” gibi sorula yanıtlar ararken, “yenilenebilir enerji ve istihdam”, başlıklarını tartışmaya açacak.

Toplantı, katılımcılarının da konuya katkıda bulunabileceği, sorular yöneltecekleri, fikirlerini paylaşabilecekleri bir formatta gerçekleşecek.

Toplantıya katılım için lütfen tıklayınız.


EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN- Green Drinks: “ Yeşil Enerji”

17:00 – 18:30
Temiz Enerji Açık Oturumu
Ateş Uğurel – Güneş | Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Der.-.GENSED Başkanı
Alper Kalaycı – Rüzgar | AERO Rüzgar Endüstrisi Genel Müdürü
Ufuk Ünal – Biyogaz/Biyokütle | TÜGİAD Enerji Kom. Bşk. & Biyogaz Der. Bşk.
Kerim Ertan – Jeotermal | İhtisas Enerji Genel Müdürü, TÜGİAD Enerji Kom. Üyesi

18.30 - 19.00 Kahve Arası

19.00 - 19.40
Yeşil Enerji
Prof. Dr. Şener Oktik | Arıkanlı Holding, Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı, Genel Koordinatör Yrd.
Özgür Gürbüz | Gazeteci-Yazar

19.40 - 20.30 Green Drinks İstanbul

Toplantının konuşmacıları hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen ilerleyiniz.   >>>>>>>>

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/ekodunya-yaklasirken---green-drinks-yesil-enerji_86191.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!