Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN - Green Drinks: "Yeşil Enerji"

Ulaşım, tasarım, gelecek, finans, network ve enerji konularına odaklanan ve her ayın son Salı akşamı gerçekleştirilen “EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN – Green Drinks Buluşmaları”nın 29 Mart 2011’deki altıncı ve son toplantısının konusu “Yeşil Enerji” olacak. Etkinlikte, “Yenilenebilir Enerji Kanunu”nun sektöre etkileri ve temiz enerji kullanımı tartışmaya

yapi.com.tr

Buluşmalar

EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN - Green Drinks: "Yeşil Enerji"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 29 Mart 2011 17:00
BİTİŞ TARİHİ: 29 Mart 2011 20:30
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi
DİĞER BİLGİLER: A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:12/430 Fulya - İstanbul T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle

BR>Prof. Dr. Şener Oktik | Arıkanlı Holding, Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı, Genel Koordinatör Yrd.

Prof. Dr. Şener Oktik 1955 yılında Nevşehir’de (Uçhisar) doğdu. Ankara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü’nden 1976 yılında “Fizikçi” ve 1977 yılında “Fizik Yüksek Mühendisi” diplomalarını aldı. 1982 yılında İngiltere’de Durham Üniversitesi Uygulamalı Fizik ve Elektronik alanında Doktor ve 1986 yılında Katıhal Fiziği Anabilim Dalında Doçent unvanını aldı.

Prof. Oktik, 1986 – 1995 yılları arasında endüstride, İngiltere Imperial Chemical Incorporation (ICI) firmasında, British Petroleum (BP) Araştırma Laboratuarları içerisine, BP Solar firması adına “Uzman Bilim Adamı” (Senior Scientist) olarak ve Durham Üniversitesi (İngiltere), Lecce Üniversitesi (İtalya), Stuttgart Üniversitesi (Almanya) gibi akademik kurumlarda görev yaptı.

1995 yılında bir fizik bölümü kurmak üzere Muğla Üniversitesi’ne katılan Prof. Oktik, fizik bölümü yanında 1996 yılında “Muğla Üniversitesi Temiz Enerji Kaynakları Araştırma Merkezi”ni kurarak üniversiteyi bu alanda mükemmeliyet bir merkez haline getirmeye çalıştı. Muğla Üniversitesi’nde 2002 – 2010 yılları arasında üçüncü ve dördüncü dönem rektörlük ve onun öncesinde de 1998 – 2002 yılları arasında rektör yardımcılığı görevlerini yürüten Prof. Dr. Oktik, rektörlük görevi sırasında fakültelerdeki geçiş dönemlerinde, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi Dekan Vekillikleri görevlerinde bulundu. 1999 – 2010 yılları arasında Üniversitelerarası Kurul üyeliğinde bulunan Oktik, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde Bilim Teknoloji (25) ve Eğitim Kültür (26) fasılları görüşmelerini yürüten delegasyonda Türk yükseköğretimini temsil eden grupta görev aldı. AB’ye katılım süreci içerisinde 2006 yılında başlayan “Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi” çalışmalarında komisyon üyeliği de yapan Oktik, Türkiye’deki çalışmaların değerlendirilmesi sonucu 2007 yılında, Avrupa Konseyi ülkelerinden yalnızca sekiz ülkenin temsil edildiği “Yeterlilikler Çerçevesi Koordinasyon Çalışma Grubu”na üye seçildi. Prof. Dr. Oktik, Avrupa Birliği Fotovoltaik Teknoloji Platformu’nda, Avrupa Fizik Birliği Enerji Grubu’nda, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Fotovoltaik Güç Sistemleri (PVPS) Programı’nda halen ülkemizi temsil ediyor.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Danışma Kurulu üyesi olarak 2003 - 2005 yılları arasında görev yapan Oktik’in görev ve üyelikleri şöyle sıralanıyor: Avrupa Fotovoltaik Güneş Enerjisi Konferansı Komite Üyeliği, Academia Mediterranea Vakfı Başkanlığı, Türkiye Temiz Enerji Vakfı Genel Kurul Üyeliği, Enerji Teknolojileri Politikası Çalışma Grubu üyeliği, Türkiye Enerji Şurası Temiz Enerji Alt Komisyonu üyeliği, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Danışma Kurulu üyeliği, Türkiye Fotovoltaik Teknoloji Platformu Danışma Kurulu Başkanlığı ve Yürütme Kurulu üyeliği, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi GENSED Üyeliği, TUBİTAK Teknoloji İzleme ve Değerlendirme Başkanlığı’nda Temiz Enerji Uygulamaları konusunda hakemlik, Ulusal Inovasyon Girisimi Grubu üyeliği ve Ulusal Ar-Ge Yenilik Stratejileri, Enerji Alanı Çalışma Grubu Üyeliği.

Prof: Dr. Şener Oktik, lisans ve lisansüstü eğitim, öğretim ve araştırmalarını aktif olarak sürdürmekte olup, sayıları yüzü aşan ulusal ve uluslararası makalenin, iki adet uluslararası patentin sahibidir. Oktik aynı zamanda, güneş enerjisi alanında yaptığı çalışmalardan ötürü “EuroSolar Türkiye” ve fizik alanındaki çalışmaları nedeniyle Fizik Derneği tarafından “2010 Fizik Onur Ödülü”ne layık görüldü. Ocak 2011 den bu yana ise Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanlığı ve holdingde enerji ve Ar-Ge alanlarından sorumlu Genel Koordinatör Yardımcılığı görevlerini yürütüyor.
www.arikanliholding.com

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/ekodunya-yaklasirken---green-drinks-yesil-enerji_86191.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!