Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Petkim Yarımadası’na Yeni İmar!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, içerisinde Petkim'in de bulunduğu Aliağa Paşaçiftliği'ndeki 805 hektarlık alanda imar değişikliğine gitti. Bu değişiklik ile Petkim Yarımadası'nda 5 milyar dolar tutarında rafineri ve liman yatırımı yapan SOCAR Grubu'nun yatırımlarının önü açıldı.

yapi.com.tr
 Petkim Yarımadası’na Yeni İmar!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aliağa Paşaçiftliği'nde 805 hektarlık özel proje alanında imar değişikliğine gitti. Ege'de Son Söz'den Sinan Doğan'ın haberine göre, yeni plan ile Petkim Yarımadası'nda 5 milyar dolarlık STAR Rafinerisi ve liman yatırımına devam eden Azerbaycan milli petrol şirketi SOCAR'ın önü açıldı. Plan değişikliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bir ay süreyle askıya çıkarıldı.

Askıya çıkarılan plan içinde sanayi alanları, orman alanları, ağaçlandırılacak alanlar, liman geri hizmet alanı, sanayi ve depolama alanı, rekreasyon alanı, ticaret alanı, sağlık, eğitim, dini, spor alanları, askeri alanlar yer alıyor.

Plan değişikliği ile 805 hektarlık alanın yüzde 58'ine denk gelen 449 hektarlık bölümü başta Petkim olmak üzere bölgedeki sanayi yatırımlarına ayrıldı. Alanın yüzde 12'si olan 97 hektarlık alan sanayi ve depolama alanı olarak belirlendi. Petkim'in yeni konteynır limanının bulunduğu bölgede 101 hektarlık alan liman geri hizmet sahası olarak tespit edildi. Yeşil alana 20 hektarlık bölüm ayrılırken, 1.22 hektarlık alan da ağaçlandırılacak alan olarak planlandı. Planlama alanının yüzde 7.5'luk bölümü ise orman alanından oluşuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/-petkim-yarimadasina-yeni-imar_125857.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!