Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

10. REHVA Dünya İklimlendirme Kongresi 'Clima 2010' Gerçekleştirildi

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 10. Rehva Dünya İklimlendirme Kongresi – Clima 2010, Amerika'dan Japonya’ya uzanan yelpazede 6 kıtadan, 56 farklı ülkeden binin üzerinde ısıtma, soğutma ve iklimlendirme uzmanını 9 – 12 Mayıs 2010 tarihleri arasında, Antalya WOW Hotels – Topkapı ve Kremlin Palace’ta

yapi.com.tr
10. REHVA Dünya İklimlendirme Kongresi 'Clima 2010' Gerçekleştirildi

STRONG>Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 10. Rehva Dünya İklimlendirme Kongresi – Clima 2010,  Amerika'dan Japonya’ya uzanan yelpazede 6 kıtadan, 56 farklı ülkeden binin üzerinde ısıtma, soğutma ve iklimlendirme uzmanını 9 – 12 Mayıs 2010 tarihleri arasında, Antalya WOW Hotels – Topkapı ve Kremlin Palace’ta buluşturdu.



Kongrenin açılış töreninde, sırasıyla Clima 2010 Organizasyon Komitesi Başkanı Numan Şahin, TTMD Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Ünlü, REHVA (Federation of European Heating and Air-Conditioning Associations) Başkanı Francis Allard, ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Condinitioning Engineers) Başkanı Gordon Holness, IIR (International Institute of Refrigeration) Başkanı Didier Coulomb ve Clima 2010 Bilim Komitesi Başkanı Ahmet Arısoy konuşma yaptı.

Clima 2010’nun açılış konuk konuşmacısı ise İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör’dü. Katılımcıların ilgiyle dinlediği Şengör, konuşmasında; dünyadaki nüfus artışı ile küresel kirlenme artışının birbirine paralel olarak arttığını, küresel ısınma tehlikesi bu denli büyürken, "sürdürülebilir enerji" kavramının doğru konumlandırılması, enerji kaynağının ne kadarlık bir zaman için geçerli olacağının belirlenmesi ve içeriğinin netleştirilmesi gerektiğinden bahsetti. Şengör, "Nerede olursak olalım enerji kullanımı konusunda duyarlı olmamız gerekiyor. Enerjinin kaynağı ve gerekliliğini doğru anlamak önem taşıyor. Bu nedenle, Akdeniz ülkelerinin bir araya gelerek, enerji kaynakları konusunda birlikte çalışması gerekiyor." diye konuştu.

Dünya ISK sektörü uzmanları Antalya’da buluştu

Ana teması “Binalarda Sürdürülebilir Enerji Kullanımı” olan ve  ISK (HVAC) sektöründe dünyanın en önemli kongre faaliyetlerinin başında gelen Clima 2010 – 10. Rehva Dünya İklimlendirme Kongresi, TTMD evsahipliğinde, 830’u resmi kayıtlı olmak üzere refakatçilerle birlikte 1000’in üzerinde uzman katılımcıyla gerçekleştirildi.



09-12 Mayıs tarihleri arasında, Antalya – WOW Hotels Topkapı ve Kremlin Palace’ın 12 farklı salonunda gerçekleştirilen Clima 2010, Rehva Dünya Kongreleri arasında 56 farklı ülkeden 954 bildiri özeti ile en yüksek bildiri başvurusu alan organizasyon konumunda. 453'ü sözlü sunum, 183’ü poster olarak kabul edilen 636 bildirinin yer aldığı kongre kapsamında; teknik oturumların yanı sıra, raporların kitapçık haline getirilerek katılımcılara dağıtıldığı 26 adet atölye çalışması, reHVAClub ISK Sanayicileri Toplantısı ve Rehva üye ülkeleri arasında HVAC projeleri ile ödüllü Öğrenci Yarışması yer aldı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/10-rehva-dunya-iklimlendirme-kongresi-clima-2010-gerceklestirildi_79998.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!