Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

2015’te Temeli Atılan Hastaneye 6 Yıldır Çivi Çakılmadı

25 Mayıs 2015’te temeli atılan Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ne aradan 6 yılı aşkın süre geçmesine rağmen çivi çakılmaması, eleştiri konusu oldu.

yapi.com.tr
2015’te Temeli Atılan Hastaneye 6 Yıldır Çivi Çakılmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Mayıs 2015’te “Şehir hastaneleri benim aşkımdır, sevdamdır” diyerek temelini attığı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ne aradan 6 yılı aşkın süre geçmesine rağmen çivi çakılmaması, muhalefet partilerinin temsilcilerine mizahlı eleştiri konusu oldu.

Sözcü’den Ahmet Kaya’nın haberine göre; Erdoğan'ın çeşitli tesislerin toplu açılışının da yapıldığı törendeki konuşması sırasında bulunduğu platformun arkasındaki dev ekranda temeli atılan Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin maket görüntüleri gösterildi. Bu sırada Cumhurbaşkanı, “Bu hastane, Şanlıurfa'ya layık bir hastane olacak. Bitince böyle olacak. Bu, Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu zamanki hastanelere benzemeyecek. Benim Şanlıurfalı kardeşlerime layık bir hastane olacak. İnşallah burayı kazasız, belasız tamamlayıp belirlenen sürede hizmete açacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel atmasının üzerinden 4 yıl sonra, 8 Mart 2019'da bu kez seçim mitingi için geldiği Şanlıurfa'nın Topçu Meydanı'nda halka hitap etti. Bu süre içinde hastanenin çivisi bile çakılmamasına karşın konuşmasında Türkiye genelinde yapılan şehir hastanelerinden söz ederken, “İşte bunun bin 700 yataklısı nereye olacak? Şu anda inşaatı devam ediyor, Şanlıurfa'ya. Şehir hastanemizi inşallah iki yıla kadar hizmete almayı planlıyoruz.” dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından bir gün sonra CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık yanında partisinin İl Başkanı Hayrettin Cidir ve İl Başkan Yardımcısı Ahmet Budak olduğu halde hastane yapılması planlanan arsaya giderek burada sosyal medya üzerinden bir video paylaşımı yaptı. Aydınlık, paylaşımında şunları söyledi: “Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Urfa'daki konuşmasında ‘Bin 700 yataklı şehir hastanesinin inşaatı devam ediyor' dedi. Biz de bugün kontrol etmeye geldik. Geldik burada boş bir arazi görüyoruz. Herhal bu taşlar kardiyoloji bölümü, O taşlar dahiliye bölümüdür. Arkamız da çocuk bölümüdür.

CHP Milletvekili Aydınlık, 12 Ağustos 2021 Perşembe günü ise aynı görüntüleri, “Sadece adı olan Şanlıurfa Şehir Hastanesi ile alakalı çektiğimiz bu videonun üzerinden 888 gün geçti. Aldığım her telefonda hemşehrilerimin çaresizliği ortada. Doktor yok, doktor varsa randevu yok. Şehir Hastanesi zaten yok. Sürekli başka illere sevk. Urfalı bunu hak etmiyor.” şeklindeki bir mesajı takipçileriyle paylaştı.

Cumhurbaşkanını yine kandırmışlar
Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin sözde temelinin atılmasının üzerinden 6 yılı aşkın bir süre geçmesine karşın çivi çakılmamasına bir tepki de DEVA Partisi İl Başkanı Avukat Ahmet Tüysüz'den geldi. Tüsüz, sosyal medya hesabından tepkisini şöyle dile getirdi: “Kuru kuruya muhalefet etmediğimizi, yapılan güzel şeyleri takdir ettiğimizi, emeği geçenlere teşekkür ettiğimize tüm hemşehrilerimiz şahittir. Hasta kabulüne başlayan Şanlıurfa Şehir Hastanesi hem şehrimizin, hem bölgemizin önemli bir sağlık açığını kapatmaktadır.”

 Tüysüz, daha sonra tepkisiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı'nın temel atmasının üzerinden 4 yıl geçtikten sonra Sayın Erdoğan mitingde kendisini dinleyenlere, ‘İnşaatı devam eden şehir hastanemizi iki yıl içinde hizmete sokacağız' diyor. Anlaşılıyor ki Erdoğan'ı kandırmışlar.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2015te-temeli-atilan-hastaneye-6-yildir-civi-cakilmadi_186559.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!