Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Akçansa, SAP Destek Süreçlerinde itelligence Türkiye ile Yoluna Devam Ediyor

Türkiye’nin en büyük çimento üreticilerinden ve sektörünün lider şirketlerinden Akçansa, SAP süreç iyileştirme ve entegrasyon projelerini itelligence Türkiye danışmanlığında başarıyla tamamladı.

yapi.com.tr
Akçansa, SAP Destek Süreçlerinde itelligence Türkiye ile Yoluna Devam Ediyor

Dünyanın güçlü SAP iş ortaklarından itelligence AG ile 12 yıllık tecrübeye sahip Elsys Danışmanlık’ın güçlü birleşmesinden doğan itelligence Türkiye, Akçansa’nın 13 yıldır kullanmakta olduğu SAP sistem versiyonunu başarıyla yükselterek, mevcut SAP R3 4.7 versiyonundan SAP ERP 6.0 EHP4 versiyonuna geçmesini sağladı.

Eski sistemde yapılan geliştirmelerin tamamını yeni sisteme doğru ve eksiksiz bir şekilde taşıyarak upgrade projesinin risklerini en aza indirmek isteyen Akçansa, sektördeki tecrübesine güven duyduğu itelligence Türkiye’nin uzmanlığından yararlandı. SAP ERP 6.0 EHP4 sisteminin yeni fonksiyonlarından ve gelişmiş özelliklerinden faydalanmak amacıyla mevcut sistem içerisinde yapılandırılan tüm geliştirmeleri muhafaza ederek yeni sisteme geçiş yaptı.

Muhasebe ve finans uygulamaları ile satın alma sistemlerinde iyileştirmeler yapıldı

Süreç iyileştirme projesi, Akçansa’nın satın alma sistemlerindeki ihtiyaçları dikkate alınarak yapılan analizlerle hayata geçirildi. itelligence Türkiye’nin uygulamaya geçirdiği proje ile satın alma siparişlerinin yöneticiler tarafından Blackberry ve iPhone üzerinden takip edilerek onaylanmasına olanak tanındı. Yapılan analizler doğrultusunda, Akçansa’nın kullanıcı yetkilendirmeleri yapılarak daha sade, şeffaf ve yönetilebilir bir yetkilendirme stratejisiyle yeni bir model kuruldu. Maliyet muhasebesi süreçleri için tasarlanan raporlar ile ay sonu işlem kapanış takibinin otomatik olarak yapılması sağlandı.

Satış tarafında SAP sistemi üzerinde satış departmanının toplu fiyat girişleri ve güncellemelerinin de belli bir onay stratejisi çerçevesinde yetkili kişiler tarafından kontrollü olarak sisteme adaptasyonu yapıldı. Onay mailleri akıllı telefon üzerinden yönetim seviyesinin onaylayabileceği şekilde dizayn edildi. Böylelikle zamandan ve dokümantasyon sürecinden tasarruf edilerek, fiyat güncelleme ve onaylama süreci hızlandırıldı ve tüm değişikliklerinin sistemsel takibi yapılarak düzgün raporlama sağlandı.

SAP PI - Süreç entegrasyonu projesi hayata geçirildi

Projenin ilerleyen aşamalarında, Hazır Beton işkolunun satınalma, satış, üretim ve sevkiyat süreçleri, BİGS projesi kapsamında  SAP PI (süreç entegrasyonu) projesi ile Akçansa’nın SAP ERP çözümüne entegre edildi. Akçansa’nın tüm Hazır Beton tesislerindeki üretim sistemleri ile SAP R/3 sistemleri arasında entegrasyon sağlandı. Bu sayede malzeme, şantiye-zon, araç anaverileri işlemleri, satın alma sipariş yönetimi, ürün transferi ve teslimat işlemlerinin farklı sistemler arasındaki entegrasyonu sağlanarak veri bütünlüğü güvence altına alındı.

Akçansa’da uygulamaya sokulan servis yönetim modeli kapsamında etkin rol oynayan itelligence Türkiye, Genel Muhasebe, Masraf Yeri Muhasebesi, Ürün maliyetlendirme, Karlılık Analizi, Yatırım Yönetimi, Satın Alma, Malzeme Yönetimi, Satış Yönetimi, Bakım Yönetimi ve Sabit Kıymet Yönetimi, PI ve BPC modüllerine destek veriyor. itelligence Türkiye Solution Manager Sistemi’nin de kullanılmasını sağlıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akcansa-sap-destek-sureclerinde-itelligence-turkiye-ile-yoluna-devam-ediyor_103750.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!