Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Akçansa'dan Genç İstihdamına Destek

Genç işsizliğinin azaltılması amacıyla oluşturulan Küresel İşbaşında Eğitim Ağı (GAN) Projesi’ne destek veren Akçansa, gençlerin eğitim hayatından işgücü piyasasına geçişlerine destek olacak.

yapi.com.tr
Akçansa'dan Genç İstihdamına Destek

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) önderliğinde ilk ulusal uygulamasını başlatan Küresel İşbaşında Eğitim Ağı (GAN), Türkiye’deki genç işsizliği sorununun çözümü için 21 üye şirketin desteğiyle bir yol haritası ortaya koymayı hedefliyor. Akçansa İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hakan Timur’un imzaladığı sözleşme kapsamında Akçansa, genç istihdamın azaltılması için çalışarak, gençlerin eğitim hayatından işgücü piyasasına geçişlerine destek verecek.

"Akçansa çalışanlarının yüzde 47’si Y jenerasyonundan"

Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, genç istihdamına verdikleri önemin altını çizerek, “Her yıl aramıza 100 civarında yeni çalışan katılıyor. Yeni mezunları da bünyemize katarak; onların genç, yenilikçi ve vizyoner bakış açılarını şirketimize kazandırmaya büyük önem veriyoruz. Bunun, Akçansa’ya güç kattığına inanıyoruz” dedi. Akçansa bünyesindeki çalışanlardan yüzde 47’sinin Y jenerasyonu olduğuna değinen Hacıkamiloğlu, gençleşen bir şirket olduklarının altını çizdi.

Gençlerle yıl boyunca farklı platformlarda bir araya gelerek, onlara çimento sektörünü ve Akçansalı olmanın ayrıcalıklarını aktardıklarını da belirten Mehmet Hacıkamiloğlu, “Düzenlediğimiz Betonik Fikirler Yarışması ve Biyoçeşitlilik Proje Yarışması ile üniversite öğrencilerine, sektörümüz ve sürdürülebilirlik adına beyin fırtınası yaşatmaları için fırsat veriyoruz. Ayrıca, çeşitli kariyer günlerinde onlarla buluşarak, hem Akçansa’yı tanıtıyor hem de şirketimizde iş ve staj imkanı sunabilmek için çeşitli mülakatlar yapıyoruz. Üniversite-sanayi işbirliğini geliştiriyoruz. Geleceğimizin sahibi gençlere yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akcansadan-genc-istihdamina-destek_129453.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!