Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Akıllı Kent İçi Bisiklet Sistemi İhaleye Çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, 40 bisikletle başlayacağı akıllı kent içi bisiklet sistemi, kısa adıyla ANTBİS, 10 Eylül'de ihaleye çıkıyor.İhale şartnamesine göre bisikletlerin arka tekerinden ön rüzgarlığına, durakların yan yüzeylerine kadar bazı alanlar reklam için kullanılacak.

yapi.com.tr
Akıllı Kent İçi Bisiklet Sistemi İhaleye Çıkıyor!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) 'AR-GE ve Yenilikçilik Odaklı Sanayinin Desteklenmesi Mali Destek Programı' kapsamında yüzde 70'i hibe olmak üzere 317 bin 100 TL mali destek sağladığı, Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerinin de katılımcı olarak yer aldığı ANTBİS ihale aşamasına geldi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı'nca düzenlenecek ihale, 10 Eylül günü yapılacak.

Kiralama terminalleri

İhale kapsamında yüklenici firma Büyükşehir, Muratpaşa ve Konyaaltı belediyeleri önü olmak üzere Cumhuriyet Meydanı, Antalya Müzesi ve Düden Park'ta 6 park ve kiralama noktası oluşturacak.Bisiklet kiralamalarını kredi kartı ve kent içi ulaşım kartları kullanılarak yapılmasını sağlayacak sistemde kiralama terminalleri, Antalya'nın doğal yapısına ve tarihi dokusuna uygun olarak tasarlanacak.Bununla birlikte 'kentin görsel estetiği korunarak görsel güzelliğinin artırılması, yansıtılması ve geliştirilmesine' yardımcı olması öngörülen kiralama terminalleri, aynı zamanda modüler olacak ve zaman içinde artan bisiklet sayısına göre yeni eklentiler yapılabilecek şekilde kurulacak.

Kamera ile izleme

Akıllı bisiklet kiralama terminali, 24 saat kamerayla izlenecek. İhale şartnamesinde kameraların bisiklet park alanlarının tamamını net biçimde görebilmesini sağlaması gerektiği belirtilirken, kameraların hiç bir suretle terminal ünitesi dışına takılmayacağı ve terminal dışını görmemesi gerektiğine dikkat çekildiİhale şartnamesinde en ince detayına kadar tarif edilen terminallerin sağ ve sol yüzeyleri de reklam için ayrılacak. Reklam alanları arkadan aydınlatmalı olacak.

Bisiklet özellikleri

ANTBİS'te kullanılacak bisikletlerin özellikleri ise jantları en az 26 inç büyüklüğünde olacak. Yaylı ve yükseklik ayarı yapılabilir seleye sahip olacak bisikletlerin arka kısmında portbagaj ve 1 adet sepet ve halat lastikleri bulunacak. Bisikletlerde arka tekerleğin yarısını kaplayacak şekilde çift taraflı reklam alanı olacak. Dış yüzeyi parlak bir yapıya sahip olacak bisikletlerin ön tekerleğinde, kullanıcının rüzgardan dengesini kaybetmemesi için üçte birini kaplayacak şekilde reklam alanı da yer alacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akilli-kent-ici-bisiklet-sistemi-ihaleye-cikiyor_111701.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!