Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Şimşek'ten Başkan Adaylarına Bisiklet Yolu Çağrısı

Bisikletin toplumsal hayat için önemine dikkat çeken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel yönetici adaylarına bisiklet yolu yapın tavsiyesinde bulundu; bisiklet ve bisiklet yollarının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

yapi.com.tr / AA
Bakan Şimşek'ten Başkan Adaylarına Bisiklet Yolu Çağrısı

Foto: Metin Pala (AA)

İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Eurasia Moto Bike Expo Fuarı'nın açılışına katılan Mehmet Şimşek, "Bütün şehirlerde bisiklet yollarının yapılması lazım. Hasankeyf yeniden yapılıyor ve ben girişimde bulundum, Hasakeyf'te bisiklet yolu yapıyoruz" dedi. Hem sağlıklı bir nesil, hem de şehirlerde yaşam kalitesi açısından bisikletleri çok önemli bulduğunu kaydeden Şimşek, "Bisikletin yaygınlaşması lazım bana kalırsa; mahalli seçimlerin arefesindeyiz, belediye başkanlarının çıkıp bisiklet yolları konusunda proje geliştirmeleri ve taahhütte bulunmaları lazım. Böylece inanıyorum ki, özellikle çevre hassasiyeti yüksek olan kesimlerden daha yüksek oy alma ihtimalleri de var" diye konuştu.


Türkiye'de 2013 yılında enerji ithalatına 56 milyar dolar, 2012'de 60 milyar ödendiğini hatırlatan Şimşek, "Türkiye'nin kaynağını biz dışarı aktarıyoruz. Hakikaten enerji ithalatımız hızla artıyor, fiyatlar da artıyor. Dolayısıyla enerji ithalatını da azaltmak için alternatif ulaşım araçlarına, başta metro ve toplu taşıma olmak üzere bisiklet gibi araçlara önem vermemiz lazım. Ben bisiklete çok önem veriyorum, Bakan olmasam belki işe bisikletle gider gelirdim" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-simsekten-baskan-adaylarina-bisiklet-yolu-cagrisi_117599.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!