Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bisiklete ‘Park’ Yasağı

Eryaman Göksu Parkı’ndaki, “Bisikletle dolaşmak yasaktır” uyarısına Başkentliler tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Parkta binemezsek, nerede bineceğiz” diye sordu.

yapi.com.tr
Bisiklete ‘Park’ Yasağı

Bisiklet yolu olmaması nedeniyle eleştirilen Başkent’te, Göksu Parkı’na asılan, “Bisikletle dolaşmak yasaktır” yazılı tabela, kentin “yasaklar” literatürüne bir yenisini daha ekledi.

Hürriyet'in haberine göre, parklardaki, “Çimlere basmayınız” uyarısının bir benzerinin bisiklet için kullanılmasına anlam veremediklerini belirten vatandaşlar tepkilerini, “Parkta bisiklete binmezsek nerede bineceğiz” diye gösterdi.

Göksu Parkı’ndaki bisiklet yasağının yalnızca levhada kaldığına dikkat çeken bir vatandaş, şöyle konuştu:

Uyarı gelmedi

“Ankara’da insanların bisiklet yolu sıkıntısı zaten gündemde. Hergün yeni kaza olayları duyuyoruz. Evden Göksu Parkı’na gelene kadar bile çocuğumu bisiklete bindirmeyerek, güvenli bir sürüş için parka getiriyorum. Bize yetkililerden ‘binmeyin’ uyarısı yapanı da görmedim. Bu yüzden bu tabelalar bana anlamsız geldi.”

Kabul edilemez

Halka açık bir parkta ilk kez “Bisikletle dolaşmak yasaktır” yazılı uyarı levhası gördüğünü dile getiren bazı vatandaşlar ise, “Su ve yeşilin bir arada olduğu ve ailecek gelerek stres attığımız bu sosyal tesiste her türlü imkana yer verilmeye çalışılırken bisikletin yasaklanması kabul edilemez. Zaten kaldırımlarda ekstra bir bisiklet yolu düzenlemesi yok. Sadece park ve yeşillik alanlarda binebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bisiklete-park-yasagi_111317.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!