Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bisikletçilerin Viyadük Kabusu Böyle Bitti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce, sahil şeridinde 40 kilometrelik kesintisiz bisiklet yolu projesini hayata geçirdi.

yapi.com.tr
Bisikletçilerin Viyadük Kabusu Böyle Bitti

Mavişehir’den İnciraltı’na kadar uzanacak güzergahın bazı noktalarında ise fiziki şartlardan dolayı kesintiler yaşandı. Hürriyet'in haberine göre, bunun üzerine yeni bir çalışma başlatıldı ve ilk olarak bu noktalardan biri olan Naldöken Viyadüğü için özel çözüm geliştirildi. Bisiklet kullanıcıları için tehlike yaratan köprü üzerine çelik konstrüksiyondan platform yapıldı. Yaklaşık 200 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğinde çelik platformla biseklet kullanıcı güvenliğinin en üst düzeye çıkarılması sağlandı. Platform, bisiklet yoluyla bütünleşen ve farkındalık yaratan mavi renkli korkuluklarla araç trafiğinden tamamen ayrıldı. Henüz hizmete açılmayan yol bisiklet kullanıcılarının da beğenisini kazandı.

Özel asfalt uygulandı

Bunun yanı sıra Naldöken Viyadüğü’nde oluşturulan platformun Karşıyaka yönüne bağlanması için 4 bin ton dolgu malzemesi kullanarak 83 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde betonarme istinat duvarı da inşa edildi. İstinat duvarı üzerine ayrıca asfalt da yapılarak yeni yol Karşıyaka’daki mevcut bisiklet yoluna bağlandı. Büyükşehir’in bisiklet yollarının yüzey düzgünlüğü ve konforunun artırılması için laboratuvarlarında özel olarak geliştirdiği asfalt ilk kez Karşıyaka’da uygulanmış oldu.

 Altınyol’da da başladı

Bir yandan Naldöken Viyadüğü’ndeki çalışmaları sürdüren ekipler, bir yandan da Altınyol boyunca devam edecek bisiklet yolunu Turan Aktarma İstasyonu’na bağlayacak ve Bayraklı sahiline ulaştıracak çalışmalara da başladı.

Ne dediler?

Bisikleti hem hobi, hem de ulaşım aracı olarak kullandığını belirten Hakan Kandeğdi, “Aktif olarak bisiklet kullanıyorum. Bisiklet yolunu sekteye uğratmadığı için Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu. 4 ay önce Almanya’dan Türkiye’ye taşından bisiklet teknisyeni Sinan Aksu ise, “İzmir’de bisikletçiler düşünülerek yapılan projeler nedeniyle mutlu oldum. Bisiklet yolları yaygınlaştıkça bisiklet kullanımının artacağını düşünüyorum” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bisikletcilerin-viyaduk-kabusu-boyle-bitti_119570.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!