Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Aktif Fay Üzerine Konut Yapılması Söz Konusu Değil”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir depremi sonrası inşa edilecek deprem konutları için belirlenen alanın aktif fay hattı üzerinde yer aldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

yapi.com.tr/AA
“Aktif Fay Üzerine Konut Yapılması Söz Konusu Değil”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İzmir'de deprem sonrası başlatılan rezerv konut alanı tespit çalışmaları kapsamında Bayraklı ilçesi sınırları içerisindeki 3 milyon 800 bin metrekarelik alanda Bakanlığın teknik ekipleri ve bilim insanları tarafından jeolojik, jeoteknik, jeofizik çalışmalar ve MTA diri fay haritasında belirtilen faylara yönelik paleosismoloji çalışmaları gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu alanda yapılan sondaj çalışması ve sismik araştırma sonucu elde edilen verilerin ise laboratuvar ortamında analizlerinin yapıldığı ifade edildi.

Deprem konutlarının yapılacağı alanın tespitinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerle yapılan istişareler sonucunda gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"30 Ekim'de meydana gelen İzmir depremi sonrası inşa edilecek deprem konutları için belirlenen alanın aktif fay hattı üzerinde yer aldığına ilişkin bazı basın yayın organlarında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir'de hiçbir şekilde aktif fay hattı üzerine konut yapılması söz konusu değildir. Tüm projelerimizde olduğu gibi Bayraklı'daki çalışmalarımızda da bilimsel temeller doğrultusunda ve ilgili kurumlarla istişare edilerek hareket edilmektedir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/aktif-fay-uzerine-konut-yapilmasi-soz-konusu-degil_183370.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!