Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Almanya 'Temiz Enerji' için Yürüdü!

Almanya'nın birçok kentinde hafta sonunda yenilenebilir enerjiye geçiş için yapılan gösterilere binlerce kişi katıldı.

yapi.com.tr
Almanya 'Temiz Enerji' için Yürüdü!

Deutsche Welle'nin haberine göre, Düsseldorf, Hannover, Kiel, Potsdam, München, Mainz ve Wiesbaden kentlerinde düzenlenen miting ve yürüyüşlerde, rüzgâr ve güneş enerjisi santrallerinin yapımının hızlandırılması istendi. Göstericiler, yenilenebilir enerjiye verilen teşviğin kısıtlanmak istenmesine de karşı çıktılar.

Gösteriler Alman Çevre ve Doğayı Koruma Birliği (BUND), "Anti-Atom" Örgütü, "campact" ve ".ausgestrahlt" isimli platformlar tarafından örgütlendi. Yeşiller, Sol Parti ve Korsanlar Partisi de eylemlere destek verdi.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Simone Peter, Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'i yenilebilir enerji yasası (EEG) reformunu yeniden düzenlerken halkın tepkisini dikkate almaya çağırdı.

'Nükleere veda öne alınsın'

".ausgestrahlt" isimli platformun sözcülerinden Jochen Stay, federal hükümeti, nükleer santralleri 2022 yılına kadar kapatma kararını daha da erkene almaya çağırdı. Stay, "Enerji dönüşümünün pahalıya mal olduğunu iddia edenler, iklim faciası ve nükleer atık felaketinin yol açtığı harcamaları kamuoyundan saklıyor" dedi.

Federal hükümetin EEG'de nisan ayı başında yapmayı öngördüğü düzenlemeler tepki topluyor. Hükümet, enerji dönüşümünün maliyetini düşürmek amacıyla rüzgâr enerjisine verilen teşvikte yüzde 20'lere kadar varan indirime gitmeyi planlıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/almanya-temiz-enerji-icin-yurudu_118557.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!