Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden "Saat" Seferberliği!

Yerel seçimler öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesi 'saat' seferberliği başladı. Ankara Büyükşehir seçime kadar 52 saat kulesi dikecek.

yapi.com.tr
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden "Saat" Seferberliği!

Radikal Gazetesi'nden Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte “saat ekonomisi” başlattı. Belediye son 1 yılda, şehrin farklı bölgelerine yerleştirilmek üzere 50’den fazla saatin ihalesini yaptı. Haziranda 34 saat kulesi ihalesinde sözleşme fiyatı 5 milyon 812 bin TL olurken, toplam 16 saat kulesi için yapılan ihalede ise fiyat 4 milyon 238 bin TL oldu. İki kent giriş kapısı ve 2 saat kulesi yapım ihalesinde de kazanan firmanın teklifi, 11 milyon 480 bin TL oldu.

Seçime kadar 52 saat kulesinin Ankara’nın değişik bölgelerinde kullanıma açılması bekleniyor. Saat kulelerinin bir bölümü ise geçtiğimiz haftalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle açılmıştı. Kamu İhale Kurumu kayıtlarına göre, bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan saat ihalelerinin toplam büyüklüğü 21 milyon 740 bin TL. Söz konusu rakama, 2 şehir kapısı yapım işi de dahil. Bunun nedeni de ihalelerden birinin “2 şehir kapısı ve 2 saat kulesi yapımı” olarak gerçekleştirilmesi. Kayıtlara göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “saat kuleleri” projelerinin ihale detayları şöyle:

Belediyenin son 1 yılda gerçekleştirdiği saat ihalelerinin ilki için 14 Mayıs’ta sözleşme imzalandı. Kentin muhtelif yerlerine konulacak 10 saat kulesinin “mimar ve mühendislik projesi” hizmet alımı ihalesini, 135 bin TL’lik teklifi ile Ayhan Türker kazandı.

İhaleye tek firma ilgisi

Belediye tarafından yapılan 34 dekoratif saat ihalesine ise tek geçerli teklif geldi. Bu teklifin sahibi olan Artagan Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi ile 13 Haziran 2013’te sözleşme imzalandı. Tanesi 170 bin TL’ye gelen saatler için şartnamede, “TRT ulusal saat ayarı esas alınır” şartı getirildi, sözleşme bedeli de 5 milyon 812 bin TL oldu. Protokol yolu üzerine yapılacak saat kulesi için ilk önce “tasarım” ihalesi açıldı. İhale sonucunda 5 Nisan’da yapılan sözleşmeye göre, ihaleyi kazanan “Mimar İstanbul ” firmasının teklifi 75 bin TL oldu. Tasarım ihalesinden sonra, saat kulesinin yapımıyla ilgili ihale de geçtiğimiz günlerde yapıldı. Söz konusu ihalenin sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi, “2 adet kente giriş kapısı ve 2 adet saat kulesi yapım işi” ihalesini de geçtiğimiz haftalarda tamamladı. İki isteklinin katıldığı ihaleyle ilgili sözleşme 10 Aralık’ta Ş.A.M Yapı ile imzalandı. İhaledeki sözleşme bedeli de 11 milyon 480 bin TL oldu. Yine aralık ayı içinde büyükşehir belediyesinin sonuçlandırdığı bir diğer ihale de toplam 16 saat kulesi için oldu. Tek geçerli teklifin olduğu ihalede, 34 saat kulesi yapım işini de üstlenen Arganta Firması kazandı. Toplam 4 milyon 238 bin TL’lik sözleşme bedeli olan ihalede, her bir saat ortalama 264 bin TL’ye maloluyor.

Diğer belediyeler, Ankara’nın hızına yetişemedi

Diğer belediyelerin ise saat kulesi ihalelerinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hızına yetişemedikleri görülüyor. Kamu İhale Kurumu kayıtlarına göre, geçen yıl diğer belediyelerin açtığı saat kulesi ihalelerinin sayısı toplamda 10’u geçemedi. Bu ihalelerden birini Başiskele Belediyesi yaparken, söz konusu ihalede rakam 69 bin TL oldu. Balıklı figürlü saat kulesi ihalesi yapan Şarköy Belediyesi’nin ihalesinde de rakam 68 bin TL oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-buyuksehir-belediyesinden-saat-seferberligi_116428.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!