Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Elektrikli Ulaşım Denemeyle Başladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, toplu ulaşımda Türkiye’de ilk kez kullanılacak ‘elektrikli otobüsü’ tanıttı. Gökçek, otobüsü Altınpark-Kuğulupark arasında 1 ay deneyeceklerini, Başkentlilerden gelen talep doğrultusunda satın alacaklarını söyledi.

yapi.com.tr
 Elektrikli Ulaşım Denemeyle Başladı

Hürriyet'ten Oğuz Demir'in haberine göre, Altınpark’ta düzenlenen tanıtım toplantısında, Büyükşehir Belediyesi olarak dünyanın en çevreci, en yeşil otobüs filosuna sahip olduklarının altını çizerek konuşmasına başlayan Başkan Gökçek, bin 300 doğalgazlı otobüsle dünyada rekor elde etkilerini söyledi. Elektrikli otobüsü Altınpark-Kuğulupark arasında bir ay boyunca deneyeceklerini ifade eden Gökçek, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda otobüslerden alacaklarını kaydetti. Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Son durakta şarj ediliyor

“Pazarlıksız 400 bin euro diyorlar ama bana kalırsa 100 bin euroya almak isterim. Tabi ki ihaleye çıkıldığı zaman mutlaka pazarlık payı olacak. Teknoloji geliştikçe fiyat düşüyor. Bundan iki sene önce yine elektrikli otobüsleri test ettiğimizde 800 bin euro demişlerdi. Bizim almış olduğumuz  doğalgazlı otobüsler, 285 bin euro idi. Mesafe olarak da 150-250 kilometre arasında kendisini idare edebiliyormuş. Durduğu son noktada şarj edilebilir olursa mesafe daha da yükselebilir, gün geçtikçe teknoloji de gelişiyor. Pillerin kullanım süreleri daha da artacaktır.

Yılda 900 varil yakıt tasarrufu

Biz bunu satın almadık, şimdilik deneme amaçlı kullanıyoruz. Elektrikli araçlar, doğalgazlı araçlar veya mazotlu araçlarla fiyat olarak da rekabet ettiği takdirde gerek Ankara’da olsun gerek diğer belediyelerde olsun elektrikli otobüsler tercih edilecektir. Elektrikli otobüsler yılda 5 bin 200 ağacın sağladığı oksijenin yok olmasını önlüyor. Otobüsün bataryası 5 saatta tamamen doluyor. Yılda 900 varil petrol tasarrufu ile yakıtta yılda 170 bin lira tasarruf sağlıyor. Egzos, emisyon, gürültü, kirlilik yok. Sıfır karbon, bol oksijen.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/-elektrikli-ulasim-denemeyle-basladi_118052.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!