Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankara'nın Alt Yapısında "Sağanak" Alarmı!

Bir hafta süren sağanak yağışların ardından Ankara altyapısı alarm verdi. ODTÜ Yolu’nun inşaatı sırasında göçük yaşanan bölgesinde dün iki göçük daha meydana geldi. Kolej Metrosu’nu bir kez daha su basarken, Dikmen’deki bir caddede de dört farklı noktada göçükler oluştu.

yapi.com.tr
Ankara'nın Alt Yapısında "Sağanak" Alarmı!

Hürriyet Gazetesi'nden Mert Gökhan Koç'un haberine göre, tartışmalı bir şekilde inşaatına başlanan ve Kasım ayında su borusu patlaması sonucunda bir kısmı yeni yolun üzerine göçen ODTÜ Yolu 1588. Cadde’de iki göçük daha meydana geldi.

Bir önceki çökme olayı, 4 Kasım günü bulvarın inşası sırasında su borusunun patlaması yüzünden ODTÜ A4 kapısına çıkan 1588. Cadde’de yaşanmıştı. Dün de 1588. Cadde’de yine aynı bölgede iki farklı noktada yaklaşık 30 santimetre derinliğinde göçükler oluştu. Hem asfaltta hem de yaya kaldırımında meydana gelen göçükler nedeniyle yolun bir şeridine dubalar yerleştirildi. Çevre sakinleri birkaç gündür devam eden sağanak yağışların ardından göçüğün meydana geldiğini dile getirerek, “1588. Cadde’deki yaya ve araç trafiği oldukça yoğun. Öğrencilerin bir kısmı ODTÜ’ye gelmek için bu yolu kullanıyor. Daha büyük bir göçük yaşanmadan önlem alınması gerekiyor” dedi.

Kolej'i yine su bastı

Ankaray’ın Kolej İstasyonu’ndaki su sızıntısı, istasyonun Bülbülderesi girişini de kapattırdı. Bölgeden geçen İncesu Deresi’nin neden olduğu sızıntı yüzünden Kolej İstasyonu’nun Sağlık Sokak girişi aylar önce kapatılırken, Bülbülderesi girişi de kullanılamaz hale geldi. Vatandaşlar ve çevre esnafı, “İstasyonun 4 çıkışından ikisi kapatıldı. Suyu halen durduramadılar” diye tepki gösterdi. Su sızıntısı durdurulamadığı için istasyonun birçok farklı noktasında duvarlar çürüme aşamasına geldi.

Çöken yola tuğlalı önlem

Dikmen Mürsel Uluç Mahallesi’nde 931. Cadde ile 950. Sokak’ın kesiştiği bölgedeki yol gün boyu etkisini sürdüren sağanak yağmurun etkisiyle çöktü. 4 ayrı noktada meydana gelen çökmenin ardından mahalle sakinleri herhangi bir kaza yaşanmaması ve sürücüleri uyarmak için çukurların önüne tuğla dizdi. Çevre sakinleri, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin caddede altyapı çalışması yaptığını ve ardından asfalt döktüğünü dile getirerek, şöyle konuştu: “Atılan asfalt sıkıştırılmadan gelişigüzel serildiği için bir müddet sonra çökme meydana geldi. Çalışma yapılan hat boyunca birçok çukur oluştu. Çukurlar yoldan geçen araçlara büyük zarar verecek derinlikte. Bölgeden geçen sürücüler özellikle hava karardığında ciddi hasarlara yol açabilecek kaza yapabilir. Üzücü bir olay yaşanmadan çukurların kapatılması gerekiyor.”

Necatibey'de yeni çökme

Başkent’te meydana gelen bir diğer çökme olayı ise 13 Mart’ta açılışı yapılacak olan Necatibey metro istasyonunun olduğu yerde yaşandı. Olayın ardından çöken bölgenin etrafında dubalar ve trafik uyarı levhalarıyla önlem alındı. Çökmenin ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri dubayla çevrilen yere asfalt döktü ancak çökmenin devam ettiği ve yeni dökülen asfaltta çatlaklar göze çarptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaranin-alt-yapisinda-saganak-alarmi_118047.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!