Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Antik Kent Yakınındaki Limana “ÇED Gerekli Değildir” Kararı

Muğla’da İasos Antik Kenti’nin de bulunduğu Kıyıkışlacık’ta ikinci büyük maden ve kargo yükleme limanı projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

yapi.com.tr
Antik Kent Yakınındaki Limana “ÇED Gerekli Değildir” Kararı

Muğla Milas’a bağlı Güllük Körfezi kıyısında ‘İasos Antik Kenti’nin bulunduğu Kıyıkışlacık’ta ikinci büyük maden ve kargo yükleme limanı projesi için 4 Ocak’ta ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi. Proje kapsamında alana kurulması planlanan limanın ilk etapta 260 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde, 6-8 gemi yanaşabilecek kapasiteye sahip olacağı ifade ediliyor. Proje onay aldıktan sonra da, Güllük Limanı gibi 500 metreye çıkartılması düşünülüyor.

BirGün’den Nevzat Çağlar Tüfekçi’nin haberine göre; konuyu yargıya taşımaya hazırlanan yöre sakinleri karara tepkili. Yurttaşlar, projeye karşı şu açıklamayı yaptı: “Güllük Körfezi’nde deniz kirliliği son yıllarda çok ileri düzeylerde. Yeni liman işletmeye açılırsa, devasa gemilerle dolacak körfez. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın haritalarında turuncu renkte yani çok kirli kategorisinde olan Körfez denizi, çok kısa bir süre içinde İzmir Aliağa denizi gibi, kırmızı kategorisine girecek. Bu proje, doğal yaşamı ve bölge turizmini öldürecek.”

Kıyıkışlacık Mahalle Muhtarı Halis Şahin ise “Körfezde bulunan iki yük limanı bölgedeki balıkçılığı öldürür. Körfezdeki gemilerin yarattığı gürültü ve kirlilikten dolayı buradaki sakin yaşam sona erecek. Bölgedeki turizm zarar görecek. Biz köyümüzde ikinci liman istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kıyıkışlacık sakinlerinin Avukatı Bora Sarıca da, “İkinci liman için ÇED gerekli değildir kararı, Muğla Valiliği’nin sitesinde 4 Ocak’ta yayınlandı. Bizim 30 gün içinde dava açmamız gerekiyor. Önümüzdeki hafta vekâletleri alacağım ve bu ay çıkmadan da davamızı açmış olacağız.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antik-kent-yakinindaki-limana-ced-gerekli-degildir-karari_183643.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!