Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Asıl Biz İtham Ediyoruz”

Çağlayan Adliyesi’nde bir basın açıklaması yapan Taksim Dayanışması, soruşturmayı sürdüren kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu; iddianameleri hazırlayan savcılar ve arama kararlarını veren yargıçlar hakkında da HSYK’ya şikayet dilekçesi verdi.

yapi.com.tr
“Asıl Biz İtham Ediyoruz”

Foto: YarınHaber

"Asıl biz itham ediyoruz" diyen Taksim Dayanışması'nın açıklaması şöyle:

***

"Taksim Dayanışması, 08.07.2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun siyasi tutum ve talimatları uyarınca, hukuka aykırı ve keyfi bir biçimde ifade özgürlüklerini barışçıl bir biçimde toplu olarak kullanmak isteyen yurttaşları yıldırma amaçlı ve zor kullanarak göz altına alan, gözaltı sırasında çıplak arama, tuvalete çıkarmama, giysi ve ilaç vermeme gibi uygulamaları gerçekleştiren ve sonrasında hukuka aykırı, suç niteliğindeki soruşturma usullerini uygulayan ve tüm bunların sonucunda 08.07.2013 saat 22:00'de düzenlendiği belirtilen Olay Tutanağı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 11.07.2013 gün ve 47909374.16769. (12256). 2013/Suç No:255 sayılı 'Olayların Kronolojik Açıklaması' başlıklı metni düzenleyen tüm kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmaktadır.

Taksim Dayanışması, anılan tüm bu hukuka aykırılıkları gerçekleştiren adli kolluğun amiri olması, tümü ile hukuka aykırı sürdürülen anılan soruşturma sonucunda Ceza Muhakemesi Kanunun 160ıncı maddesinde öngörülen hususların hiçbirini içermeyen bir iddianame düzenlemesi nedeni ile Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş ile arama, el koyma ve inceleme kararı veren Hakimler İslam Çelik ve Mustafa Tok hakkında da suç duyurusunda bulunmaktadır.

Taksim Dayanışması, asıl yargılanması gerekenlerin bu ülkenin doğal ve kentsel varlıklarını talan etmeye heves edenler olduğunu, yurttaşlarını öldüren kolluğa 'talimatı ben verdim' diyenler ve hiçbir kural tanımayan kamu görevlileri olduğunu bildirecektir.

Taksim Dayanışması tüm emeği ile geçinen yurttaşlar adına 'Asıl Biz İtham Ediyoruz' diyecektir".

http://www.yapi.com.tr/haberler/asil-biz-itham-ediyoruz_118777.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!