Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

AVM'ler Meclis'te Gündem Oldu

2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bütçesi üzerinde devam ediliyor. Toplanan komisyonda muhalefet vekilleri AVM’leri ve imar koşullarını eleştirdi.

yapi.com.tr/AA
1 AVM'ler Meclis'te Gündem Oldu

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, AVM'lerin sayısının çok arttığını belirtti. Semt kültürünün ve esnafın bu nedenle zarar gördüğünü söyledi. Paylan, "Yeni AVM ruhsatı verilmemesi gerekiyor. Şehir dışındaysa eyvallah ama şehir içinde zinhar verilmemeli. AVM etrafındaki esnafın da korunması gerekiyor. Onlar kent kültürünün taşıyıcıları" ifadelerini kullandı.   

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, küçük esnafın finansman, mesleki belgeler gibi konularda kendilerine ilettikleri sıkıntıları olduğunu dile getirerek, bu sıkıntıların çözülmesi konusunda atılacak adımlara destek vereceklerini belirtti. Günal, "Bu AVM furyasında, küçük esnafın desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.  

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta AVM'lerin artmasının ise tüketimi körüklediğini kaydetti. "Şehir içinde AVM, olacak iş değil" ifadesini kullanan Usta, küçük esnafa verdiği zararın ötesinde kent trafiğini olumsuz etkilediğini, ithal ürünlerin satışını artırdığını, kültürel yaşantıya zarar verdiğini de dile getirdi.   

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının güvenilirlik açısından önemli bir konumda bulunduğunu, yanlış dış politika nedeniyle sınırları kevgire dönen ülkede gümrüklerin güvenliği ve güvenilirliği konusunda sorunların yaşanmasının da kaçılınmaz olduğunu savundu.    

Durmaz, AVM'lerin küçük esnafa verdiği zararların ötesinde kültürel yozlaşmaya da yol açtığını belirterek, müşteri satıcı arasındaki iyi ilişkileri ortadan kaldırdığını söyledi. AVM'nin toplumun kimyasını bozduğunu aktaran Durmaz, "Torunlarımızı, çocuklarımızı aradığımızda 'Annen sabah kahvaltı hazırlayacak. Siz de gelin' dediğimizde 'Babacım, dedecim biz AVM'ye gideceğiz program yaptık' denilerek yanıt alınıyorsa, farklı kültürel yozlaşmayı da beraberinde getiriyor" yorumunu yaptı.

ETİKETLER: AVM TBMM
http://www.yapi.com.tr/haberler/avmler-mecliste-gundem-oldu_142980.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • AVM lerde neden zengin çeşit bulunduran, yalnız kitap satan (CD, ayraç vs satmayan) kitapçılar yok? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!