Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

AVM için Genelge Değiştirdiler

Sayıştay Raporu, devletin havacılık alanındaki eksikliklerini gözler önüne serdi. Havalimanı’nın 500 metre yakınına AVM yapıldı, Hatay Havalimanı ise hurdaya döndü.

yapi.com.tr
AVM için Genelge Değiştirdiler

Sayıştay’ın Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) 2014 yılı denetim raporuna göre, insan ve uçuş güvenliği riske atılarak Çanakkale Havalimanı’nın 500 metre yakınına alışveriş merkezi yapıldı. Birgün Gazetesi'nden Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe konulan, havalimanlarının 3 bin metre yakınında alışveriş merkezi olamayacağına yönelik genelgenin değiştirildiğini ve ardından bu bölgenin kullanıldığını tespit eden Sayıştay, yapının uçuş için risk oluşturduğunu tespit etti. Alışveriş merkezlerinin, insanların topluca yaşadığı yerler statüsünde olduğunun altı çizilen rapora göre, Çanakkale Havalimanının yanındaki alışveriş merkezi, meydan yaklaşma trafiğini ve uçuş emniyetini olumsuz etkiliyor

2014 Yılı Denetim Raporu’na göre, planlanandan 3 milyon 100 bin lira daha fazla harcama ve 83 gün süre uzatımı ile tamamlanan Hatay Havalimanı, yağışlarla birlikte çatısından su sızdırdı.

Yapılan değerlendirmeye göre, havalimanının bu durumu çalışanların ve yolcuların güvenliğini tehlikeye atıyor. DHMİ’ye bağlı havalimanlarını inceleyen Sayıştay, Gaziantep Havalimanı’nın 28/10 pistinde de kusur tespit etti. Pistin, açılmasından kısa süre sonra güvenlik riski oluşturacak şekilde deformasyona uğradığı belirlenirken, zaman içinde yapılan onarımlar ise işe yaramadı. Yapılan değerlendirmeye göre, onarımlar pistin hatalı ve eksik yapılması nedeniyle işe yaramıyor.

Havalimanı uyarısı

AKP iktidarı döneminde sık sık başvurulan yap-işlet-devret modeli ile yapılmaya çalışılan Çukurova Havalimanı’nın teslim tarihine iki ay kalmasına rağmen sadece yüzde 15’i tamamlandı. Yüklenici firmanın yaşadığı finansman sorunları nedeniyle inşaatın ilerlemediği belirlenen rapora göre, inşaatı sürdürülemeyen ve bu nedenle sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilen Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi ile ilgili ortaya çıkan aksaklıkların nedenlerinin titizlikle incelenmesi isteniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/avm-icin-genelge-degistirdiler_141236.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!