Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Avrupa Durgunluktan Çıktı

Euro Bölgesi 2. çeyrekte önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 oranında büyüyerek durgunluktan çıktı. Euro Bölgesi 6 çeyrektir devam eden durgunluğa son vermiş oldu.

yapi.com.tr/AA
Avrupa Durgunluktan Çıktı

Euro Bölgesi ve AB, 2013 yılının 2.çeyreğinde, önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 büyüdü. Ekonomistlerin beklentisi büyümenin yüzde 0,2 olacağı yönündeydi.

2011 yılının son çeyreğindeki yüzde 0,3'lük daralmayla birlikte 6 çeyrektir küçülen Euro Bölgesi 2013 yılının 2. çeyreğinde büyümeye geçerek durgunluktan çıktı.

Euro Bölgesi ekonomisi geçen yılın 4. çeyreğinde yüzde 0,6 ve 3. çeyreğinde yüzde 0,1 küçülmüştü. AB ise bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,1, geçen yılın 4.çeyreğinde yüzde 0,5 küçülürken, 3. çeyrekte büyümede değişim yaşanmamıştı.

AB istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre 2. çeyrekte, bir önceki yılın aynı dönemine göre Euro Bölgesi yüzde 0,7 ve AB yüzde 0,2 daraldı.

Almanya ve Fransa beklentileri aştı

Yılın ilk çeyreğinde buyüme oranında değişim yaşamayan Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi Almanya, ikinci çeyrekte önceki çeyreğe göre yüzde 0,7 ile beklentilerin biraz üzerinde büyüdü. Yıllık bazda Almanya'nın 2.çeyrek büyümesi ise yüzde 0,5 olarak gerçekleşti.

İlk çeyrekte yüzde 0,2 daralan bölgenin ikinci büyük ekonomisi Fransa 2. çeyrekte önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 büyürken, yıllık bazda büyüme oranı yüzde 0,3 olarak gerçekleşti.

Avrupa'nın sorunlu ülkelerinden İspanya 2. çeyrekte yüzde 0,1 daralırken, Portekiz yüzde 1,1 büyüdü. Aynı dönemde yıllık bazda İspanya yüzde 1,7, Portekiz yüzde 2 oranında küçüldü.

Yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,6 daralan İtalya ekonomisi ise 2. çeyrekte yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 2 oranında küçüldü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/avrupa-durgunluktan-cikti_111496.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!