Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Avrupa Kültür Başkenti' Olduk Mu?

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentliği süreci, ‘Avrupa Kültür Başkenti’ unvanının Estonya’nın Tallinn kenti ve Finlandiya’nın Turku kentine devredildiği bir kapanış resepsiyonu ile resmi olarak 19 Aralık 2010 tarihinde tamamlandı. İstanbul’da, Avrupa Kültür Başkenti unvanına sahip olduğu bir senelik zaman zarfı boyunca, 2010 Avrupa Kültür

yapi.com.tr
'Avrupa Kültür Başkenti' Olduk Mu?



İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentliği süreci, ‘Avrupa Kültür Başkenti’ unvanının Estonya’nın Tallinn kenti ve Finlandiya’nın Turku kentine devredildiği bir kapanış resepsiyonu ile resmi olarak 19 Aralık 2010 tarihinde tamamlandı. İstanbul’da, Avrupa Kültür Başkenti unvanına sahip olduğu bir senelik zaman zarfı boyunca, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı çatısı altında, 14 farklı disiplin dalında yaklaşık 600 proje ve dahilinde 9 bin 500 etkinlik gerçekleştirildi.

2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının tasfiye ve raporlama sürecine girdiği bu dönemde ise etkinliklerin bir kısmı devam ediyor, zaten Ajans, başlayan restorasyon projelerinin 2011 senesinin ilk yarısında devam edeceğini ve tamamlanacağını bildirmişti. Peki, İstanbul, Avrupa Kültür Başkenti olduğu bir senelik zaman zarfında ve ardından halihazırda devam eden projeler, etkinlikler kapsamında kültür sanat alanında canlanmayı ne oranda yaşadı? Başlangıçta ortaya koymuş olduğu vizyonu ne kadar gerçekleştirebildi? Fonların yüzde 75’inin ayrıldığı İstanbul kültür mirasının yenilenmesi ve restorasyon projeleri ne kadar gündeme geldi? Ve tüm bir İstanbul, 2010 Avrupa Kültür Başkenti sürecine dahil olabildi mi?
 

http://www.yapi.com.tr/haberler/avrupa-kultur-baskenti-olduk-mu_86155.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!