Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Denizli’de 21 Kurumdan Maden İhalesine Tepki

Denizli’de, 12 ayrı maden sahasının ihaleye çıkartılacak olmasına TMMOB’a bağlı odalar, Denizli Barosu ve Denizli Tabip Odası’nın da aralarında bulunduğu 21 kurumdan ortak tepki geldi.

yapi.com.tr
Denizli’de 21 Kurumdan Maden İhalesine Tepki

Denizli’de, Maden ve Petrol işletmeleri Genel Müdürlüğü’nün 12 ayrı maden sahasına ihaleye çıkartacak olmasına TMMOB’a bağlı odalar, Denizli Barosu ve Denizli Tabip Odası’nın da aralarında bulunduğu 21 kurum tepki gösterdi.

BirGün’den Uğur Kurnaz’ın haberine göre; Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen ortak basın açıklamasında konuşan Denizli Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi S. Sevtap Demirci, Denizli’de 12 maden sahasının ihaleye açılacağını belirtti.

İhalenin Tavas-Ulukent, Tavas-Pınarlar, Çameli-Gürsu, Tavas-Acıpayam dahilinde Kızılca, Tavas-Konak, Tavas-Pınarlık, Çal, Bekilli ve ertelenen Buldan-Süleymanlı Yayla Gölü’nü içine aldığını ifade eden Demirci, bu bölgelerin yoğunlukla ağaçlandırılacak alan, tarım ve mera alanı, ormanlık alan, doğal sit alanı ve yaşam alanları niteliği taşıdığını kaydetti.

“İhale seline dur demek zorundayız”
Son ihaleler ile maden sahalarının açılıp işletilmesinin, iklim krizine, erozyona, toprak bozumuna ve biyo çeşitlilikte kayıplara neden olacağının öngörüldüğünü bildiren Demirci, şunları söyledi: "Ayrıca su havzalarını yok etme ve kirletme riski de var. Türkiye çölleşme haritası verilerine göre, ülkemiz arazilerinin yüzde 53'ü orta, yüzde 26'sı yüksek çölleşme riski altındadır. Son 16 yılda 3,5 milyon hektar tarım arazisi tarım dışı amaçlara tahsis edilmiş olup ekosistemimizi zarara uğratan maden işletmeleri ülke topraklarını adeta köstebek yuvasına çevirmiş, üstün kamu yararı hiçe sayılmıştır. 2004'te korumacı maden yasalarından vazgeçilerek vahşi madenciliğin önü iyice açılmıştır. Durum böyle iken oldubittiye getirilen ihaleler ile çevre ve halk sağlığı tehdit edilmektedir. Ormanlık alanları, tarım ve mera alanlarının, suların, ekosistemimizin tahribine neden olacak tüm bu oldubitti ihale seline dur demek zorundayız.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/denizlide-21-kurumdan-maden-ihalesine-tepki_181499.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!