Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ayman Yaylasında Taş Ocağı İstenmiyor

Bolu'nun Kıbrıscık ilçesindeki Ayman yaylasında kurulacak taş ocağı için bölgede ağaç kesimi başladı. Köylüler kesimi engellemek iş makinelerinin önünü kesti.

yapi.com.tr
Ayman Yaylasında Taş Ocağı İstenmiyor

DSİ tarafından Seben’de yapacak olan HES barajı için Kıbrısçık yolu üzerindeki Ayman Yaylası'na taş ocağı açmak için çalışmalara başlayan ekipler, geçtiğimiz ay bölgeye gelmiş ancak köylüler tarafından yayladan kovulmuşlardı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; 16 Eylül Perşembe günü tekrar yaylaya gelen ekipler, taş ocağı yapılacak olan alandaki ağaçları kesmeye başladı. Köylüler ağaçların kesilmemesi için iş makinelerinin önünü kesti. Kesilen ağaçların üstüne oturarak çalışmaları engellemeye çalıştı.

Bin 500 ağaç kesilecek
Köylülerin karşı çıkmaları üzerine yaklaşık 150 ağaç kesen ekipler, yayladan ayrılmak zorunda kaldı. Köylüler tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Biz 500 yıldır bu dağlarda hayvancılık yapan, bu ormanın gerçek sahipleriyiz. Biz dağdan bir tek odun dalı getirip yakmaya kıyamazken, ekmeğimizi beslediğimiz mandaların tezeğiyle pişirirken, elin oğlu şimdiden 150 ağacımızı kesti. Ve 1500 ağaç kesmek istiyorlar, taş ocağı için. Ağaçlarımız, ormanımız katledilmesin.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ayman-yaylasinda-tas-ocagi-istenmiyor_187106.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!