Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Başkan'dan 'İthal Mühendis' Çıkışı

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran'dan ithal mühendis eleştirisi geldi. Dalgakıran, Türkiye'de çalışan yabancı mühendislerin kendi ülkelerinin makinalarını tercih ettiklerini söyledi.

yapi.com.tr
Başkan'dan 'İthal Mühendis' Çıkışı

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, yabancı mühendisler ve firmaların yerli projelerde bile Türk Makinelerini kullanmadığını belirterek cari açığı azaltmak için yerli makine kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Hürriyet'in haberine göre, Adnan Dalgakıran, yabancı mühendis ve firmaların yerli projelerde bile Türk Makinelerini kullanmadığını bununda cari açığı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Türkiye’de iş yapan uluslararası mühendislik firmalarının gerçekleştirdiği projelerde irtibatta oldukları ülkelerin veya kendi ülkelerinin ürünlerini tercih ettiklerini belirten Dalgakıran, “Almanya'daki bir mühendislik firması bir proje yapıyorsa Türkiye de bu projenin bütün makinalarını Almanya’dan alıyor. Örneğin bizim neredeyse bütün termik santrallerimizi yabancı mühendislik firmaları yapmış durumda. Bir termik santralin bakımı 500 milyon dolar. Gelen yabancı yatırımcı ürettiği termik santralin bütün makinalarını kendi ülkesinden getirdiği gibi bakımını da kendi üstleniyor ve her bakım çalışmasında 500 milyon dolar paramız yurt dışına gidiyor” diye konuştu.

Önümüzdeki dönem öncelikli stratejilerinin uluslararası çapta mühendislik firmalarına yerli makine kullanımını için çalışmalar yapmak olduğunu belirten Dalgakıran “Katma değerli yerli makine kullanımını arttırmak için önümüzde ki dönemde en belirgin stratejimiz mühendislik firmaları, teknoloji firmaları gibi makine sektörünün paralel ilerlediği alanlarla çalışmalar yapmak olacak” dedi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskandan-ithal-muhendis-cikisi_111238.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!