Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Belediyeler Neden Suskun?"

'Riskli alan' ilan edilen Saraçoğlu Mahallesi'yle ilgili endişelerini dile getiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan, ne Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ne de Çankaya Belediyesi'nden konuyla ilgli bir açıklama gelmemesini eleştirdiler.

yapi.com.tr
"Belediyeler Neden Suskun?"

p>Her hafta gerçekleştirdikleri rutin basın toplantısında Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a yüklenen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, “Alan, şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tasarrufunda görünüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezi ile ilgili cephe yenilemeleri gibi hedefleri var, ama sesi çıkmıyor. Çankaya Belediyesi’nin hiç sesi çıkmıyor ki, seçimler öncesinde yayalaşma politikalarını açıklamış; ilk örnek olarak da Kızılay, Konur Sokak, Sakarya ve İzmir caddeleri çevresi tarif edilmişti.  Çankaya Belediyesi’nin sınırları içerisinde yer almasına rağmen plancı bir Belediye Başkanı’nın burayla ilgili ne düşündüğünü merak ediyoruz. Başkentin en önemli alanları dönüşüme açılmaya çalışılıyor, belediyeden ses yok" sözleriyle belediyeleri eleştirdi.

"Bizim gibi, belediyeler gibi kurumlar niyetlerini açıkça ortaya koymalı" diyen Hakkan, yerel yöneticilerin kendi alanlarında hiç bir şey söylememelerinden yakındı ve "Bunu eleştirmek gerekiyor. Bizim katılımcı olarak sürekli, 'Mimarlar Odası’nın birikimlerini kullanın' diyoruz ve bunu belediye başkanlarına, merkezi idarecilere, Başbakan’a da söylüyoruz. Bütün birikimimizle ve gücümüzle katılımcı bir yöntemin önünü açmaya çalışıyoruz. Herkes bu konuda kendi durduğu yerden bu süreci sahiplenmeli” şeklinde konuştu.

"Dikmen Vadisi'nde olanları kınıyoruz"

Dikmen Vadisi’nde yaşanan olaylara da değinen Hakkan, Dikmen Vadi halkının yanında durduklarını ifade etti. Dikmen’de vadi halkının barınma hakkına bir saldırı olduğunu söyleyen ve olayları 'meydan savaşı'na benzeten Hakkan, "Yaşananları, mücadele sürecini, yöntemini, sorumluluklar ve sorumsuzluklar açısından değerlendirmek gerekir. Taşeron firma aracılığıyla yıkıma gidiliyor; ama devam eden hukuki bir süreç var, insanların hakları gasp ediliyor. Odalar olarak birçok önerimiz olmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi farklı, mafyatik yöntemlerle insanların üzerine gidiliyor. Bunu kınıyoruz” dedi.

TezcanTezcan Karakuş Candan ve Ali HakkanKent Düşleri Mamak Cezaevi yarışması halkla değerlendirilecek

Mamak Askeri Cezaevi ProjeFikir7 Yarışması'nda jürinin çalışmalarını tamamladığını aktaran Hakkan, değerlendirme konferansının da halka açık olarak 16 Ocak Cumartesi günü İnşaat Mühendisleri Odası’nda gerçekleştirileceğini söyledi. Konferansa, destekleyen kuruluşlar haricinde, Başbakan’dan Milli Savunma Bakanlığı’na kadar herkesi ve her kurumu davet ettiklerini belirten Hakkan, "Yirmi tane proje seçilmiş durumda. Katılımcılar, bütün projelerini anlatacaklar ve tartışacaklar. 10.00’da başlayacak olan konferansın, akşama kadar süreceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Saraçoğlu’ndaki risk ATO’nun projesi kapsamında mı?

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 'kentsel dönüşümün ana ekseninde insanların yaşama hakkı, hayat hakkı ve can güvenliği bulunuyor' sözlerine göndermede bulunarak, söylem ile yapılanların birbirinden farklı olduğunu savundu. "Sulukule’de yaşananları, Dikmen’de yaşanan terör ortamını biliyoruz; nerde can güvenliği, nerde yaşam hakkı?" diye soran Candan, kentsel yenilemede insan odaklı bir çalışmaya gidilecekse, katılımcı yöntemin şart olduğunu savundu. Avrupa ülkelerindeki uygulamaların sosyal devlet ilkesi çerçevesinde herkesin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirten Candan, sözlerine şöyle devam etti:

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeler-neden-suskun_104651.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!