Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bergama Millet Bahçesi Projesi için Yürütmeyi Durdurma Kararı

Bergama Belediyesi, Millet Bahçesi yapılacağı gerekçesi ile 86 işyerini yıkma kararı aldı. Mağdur esnaflar çözüm arayışları sonuçsuz kalınca yargıya başvurdu. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı.

yapi.com.tr
Bergama Millet Bahçesi Projesi için Yürütmeyi Durdurma Kararı

Bergama Belediyesi, 14 Eylül Stadyumu'nu da içine alan 51 bin 569 metrekarelik alanda Millet Bahçesi projesi hazırladı. Belediye, stat ile birlikte 86 dükkanı da yıkacağını açıkladı. Belediye mülkü dükkanların kiracısı olan esnaflara 60 gün içinde boşaltmaları yönünde tebligat gönderildi. AKP'li belediye 9 Kasım günü dükkanların yıkım işlemi için ihaleye çıktı. İşlerini kaybetmek istemeyen esnaf geçen ay belediye meclisi önünde protesto eylemi yaptı ve yargıya başvurdu.

Sözcü’den Gökmen Ulu’nun haberine göre; çözüm arayışları sonuçsuz kalan esnaflar karara karşı hukuk mücadelesi başlatarak üç ayrı dava açtı. İlk karar çıktı. Mağdur esnaflardan İbrahim Turan'ın başvurusunu değerlendiren İzmir 5. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı. Yapılan yıkım ihalesinin mevzuata ve hukuka aykırı olduğu iddiası ile açılan dava kapsamında mahkeme yürütmenin durdurulmasını kararlaştırdı.

Esnaf kararı sevinçle karşıladı. Stat esnafı İbrahim Turan, 86 işyeri sahibi ve 310 sigortalı kişinin açlığa mahkum edilmek istendiğini ifade ederek, “Belediye başkanı seçim zamanı ‘Ben de esnaf çocuğuyum. Tek bir esnaf bile mağdur olmayacak' demişti. Fakat seçim sonrası verdiği sözü unutup 10 yıllık kira kontratlı dükkan sahiplerine 3 yılını doldurmadan tahliye yazısı göndererek ‘60 gün içinde boşaltın' dedi. Daha sonrada gelen tepkileri üzerinden atmak için 18 uygulamasıyla Bergama Belediyesi'ne kalan Fuat Olugan Parkı'nı tüm şehir imar ve planlarını hiçe sayarak, yeşil alandan çıkarıp, ticari imara sokmaya çalıştı. Bu çabasına İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası ayrı ayrı dava açtı.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bergama-millet-bahcesi-projesi-icin-yurutmeyi-durdurma-karari_187999.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!