Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bergama'da Yapılacak Millet Bahçesi’nin İmar Planı Yok

Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Belediyesi’nin gerçekleştirmek istediği Millet Bahçesi Projesi’nin dükkân projesine olanak sağlayacak bir imar planı olmadığını söyledi.

yapi.com.tr
Bergama'da Yapılacak Millet Bahçesi’nin İmar Planı Yok

Bergama’da yapılacak Millet Bahçesi projesi ile ilgili konuşan önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Stadın buradan çıkarılıp, kent alanı dışında bir alana taşınarak yeni bir stat yapılması ve oranın da yeşil alan ağırlıklı bir rekreasyon haline dönüştürülmesi tabi ki olumlu bir proje. 2014 yılında benim projelerim arasında da vardı. İhalesi yapılmış bitmiş iş. İşin sınırları belli, süresi belli. Siz bir şekilde o yükleniciye ne yapması gerektiğini söylemişsiniz. O da size bir fiyat vermiş. Bu işin kapsamında sadece yeşil alan yapılacaksa projenin maliyeti bellidir. O yeşil alanla birlikte örneğin 100 tane dükkân yapılacaksa onun inşaat mühendisliği, statik hesabı, mimari projesi, teknik projesi, elektriği, suyu vs. hepsi ayrı bir projedir. Dolayısıyla neye göre fiyat verdi müteahhit? Ortada bir imar planı yok. İmar planı olmadan siz neye göre proje çizeceksiniz. Orada dükkân yapımına olanak verecek bir imar planı yok.” diye konuştu.

BirGün’de yer alan habere göre; projede esnaf dükkânlarının yer alması gerektiğini belirten Gönenç, “Bunun için öncelikle orada dükkânlarında yapımına olanak tanıyan imar planı değişikliğini yapacaksınız. Ardından proje buna göre çıkacak. Orada dükkân olması gerekir ama görünüşe göre dükkân olmayacak. Orası 35 bin metrekare civarında bir yer. Böyle bir alanda siz pek ala 100 tane dükkânı, oradaki yeşil dokuyu da göz ardı etmeden yapabilirsiniz. Ayrıca Türkiye’de ki hiçbir Millet Bahçesi’nde ticari alan yok.” şeklinde konuştu.

 

 

Son olarak Gönenç, şunları ifade etti: “Projeyi yapan TOKİ, dolayısıyla para devletten çıkıyor. Velev ki bu hatadan vazgeçtiler ve bu hatadan döndüler. 100 tane dükkânı oraya yaptılar. Dükkânlar kimin olacak; ‘devletin’, daha önce kimindi; ‘Bergama Belediyesi’nin’, biz şimdi 100 tane dükkânı verdik, Erdal Önder Spor Salonu’nu verdik, Göçbeyli’ndeki alanı verdik, Futbol Akademi Tesislerini verdik, iki tane de arsayı veriyoruz, o da yetmedi, şimdi de Tekstil Fabrikası’nı ifraz etmeye çalışıyor. Tekstil Fabrikası’nın yarısını da verecek. Bu ifraz dosyasını hazırlayabilmek için bir AKP’li İlçe Başkanı’na ‘Buyur sen ifraz dosyasını hazırla’ diye verildi. Yani şu anda arsayı bölmeye çalışıyorlar. Bu nasıl alış veriş. Millet Bahçesi sadece yeşil alan olacaksa ve dükkânlar olmayacaksa, bunun tahmini maliyeti en fazla 20 bilemedin 25 milyon lira ve bunu belediye rahatlıkla yapabilirdi. Üstelik oradaki esnaf arkadaşlar da bu şekilde olursa çok mağdur olacaklar.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/bergamada-yapilacak-millet-bahcesinin-imar-plani-yok_180206.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!