Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bir İmar Değişikliği 3,5 Milyar Dolar Rant Demek!

MHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Rasim Acar, İstanbul’da son 10 yılda 4 binin üzerinde imar planı değişikliği gerçekleştiğini söyledi.

yapi.com.tr
Bir İmar Değişikliği 3,5 Milyar Dolar Rant Demek!

Cihan'ın haberine göre, Rasim Acar, Milliyetçi Hekimler Derneği’nin 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle düzenlediği toplantıya katıldı. İstanbul’un en iddialı adayının kendisi olduğunu savunan Rasim Acar, “Diğer adayların maalesef özellikle iki adayın İstanbul’a artık verebileceği bir şey kalmadı. Sadece vaat kültüründen öteye gidemiyorlar” diye konuştu.

İstanbul’un çok büyük bütçelere sahip olduğunun altını çizen Acar, “Son 20 yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’na giren dosyaların ekonomik hacmi 1 trilyon doları buluyor. Sadece bir alışveriş merkezinin parsel bazında imar planı değişikliği ile 3,5 milyar dolar rant sağlandı. Bunun gibi binin üzerinde imar planı değişikliği söyleyebilirim milyar dolar üzerinde. Ve son on yılda 4 binin üzerinde imar planı değişikliği gerçekleşti. Olup bitenin ne kadar büyük paralar olduğunu, sadece bir tane ayakkabı kutusu içerisine sığmayacak derecede paralar olduğunu ve kimlere paylaştırıldığını sizler düşünün” şeklinde konuştu. İktidarın antidemokratik yollarla ayakta kalmaya çalıştığını belirten Acar, medya üzerinde oynanan oyunlarla haber alma özgürlüğünün engellendiğini savundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bir-imar-degisikligi-3-5-milyar-dolar-rant-demek_118200.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!