Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İmar Kanunu Değişiyor!

Çevre Bakanlığı'nın yeni İmar Kanunu taslağı binalarda otopark, sığınak, depo gibi alanları daraltanlara ağır ceza getirilmesini öngörüyor.

yapi.com.tr
1 İmar Kanunu Değişiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde Meclis’e göndereceği İmar Kanunu Taslağı, mühürlenmesine rağmen inşaatına devam eden edenlere, iç bahçe, galeri boşluğu, depo, otopark, sığınak gibi alanları daraltanlara ağır cezalar verilmesini içeriyor. Taslakla taşkın, çığ ve heyelan alanlarının yerleşme yeri olarak belirlenmesi yasaklanıyor.

Radikal'in haberine göre, Bakanlığın kurumlardan gelen görüşler doğrultusunda son şeklini verdiği taslakta önemli düzenlemeler yer aldı. Buna göre taslak yasalaştığında enerji kimlik belgesi onaylanmadan yapı kullanma izin belgesi düzenlenemeyecek. Yapı kullanma izni alınan yapılarda ilk olarak asansör, yürüyen merdiven, bant, rampa, baca, tesisat, duman ve gaz dedektörleriyle güvenlik kameralarına gerekli kontrol ve tamiratı yaptırılacak.

Düzenlemenin birçok yerde apartman yönetimiyle giriş katta oturanlar arasında problemlere neden olan asansör bakım ücretine de çözüm getirmesi amaçlanıyor. Böylece binaların giriş katındaki bağımsız bölümlerin asansör bakım ve onarım giderlerine dahil edilip edilmemesi yönetim planında belirlenecek.

Ruhsat alınmadan, inşaata başlama izin belgesi düzenlenmeden, imar mevzuatına aykırı olarak yapılan veya ruhsatına aykırı olarak kullanımı değiştirilen yapının müteahhidine ve sahibine idari para cezaları verilecek. İmar mevzuatına aykırı kısmın alanı, aykırılıktan etkilenen veya aykırılık nedeniyle konumu, niteliği ve büyüklüğü değişen mekan veya mekanlar üzerinden hesaplanacak.

Bu gibi durumlarda müteahhite veya yapı sahibine 500 liradan az olmayacak para cezaları kesilecek. Aykırılık durumunda yapının her metrekaresi için yapı sınıfına ve gruplarına göre cezalar kat kat arttırılacak. Yapı müteahhidinin parsel maliki veya hissedarı olduğu yapılarda yapım işlerinden doğan vergi ve sigorta primi borçları ödenmeden yapı kullanma izin belgesi düzenlenemeyecek.

Tarımsal sınıfı çok iyi olan alanlar, kesin yapılaşma yasağı bulunan alanlar, uluslararası sözleşmeler uyarınca korunması gerekli alanlar, neslî tehlike altında olan türlerin yaşama alanları gibi mutlak korunacak alanlar, taşkın, çığ ve heyelan alanları, geçici yerleşme yeri olarak belirlenemeyecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/imar-kanunu-degisiyor_115604.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Çocukları düşünen yok! Ailelerin %99'u çocukludur. Çocukları kimse birey olarak görmüyor. Ana babalar dahil. Ebeveynler, Belediye Başkanları, Milletvekilleri, sorumlu odaların yöneticileri "arabaları için" otoparklar için kıyasıya kavga ederken. Çocukların bisikletlerini koyacakları yer yok. Omuzlarına alıp konutlarına çıkıyorlar. Asansörle dahi bisikletlerini konutlarına çıkartmalarına izin verilmiyor. Bence çocukların bisiklet odaları zeminde veya en kötüsü bodrum katta almalı ve her konutta 2 çocuk hesabı yapılmalı ve İMAR YASASINDA BU KONU yer almalıdır. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!