Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Bizim Ne Düşündüğümüzün Hiç mi Önemi Yok?"

Kocaeli’nin Çayırova ilçesine bağlı İnönü ve Emek Mahallesinin kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınmasına karşı çıkan halk Büyükşehir Belediyesi önünde büyük bir eylem gerçekleştirdi.

yapi.com.tr
"Bizim Ne Düşündüğümüzün Hiç mi Önemi Yok?"

Çayırova'ya bağlı Emek ve İnönü mahallelerinde ikamet eden bazı vatandaşlar, mahallelerinde yapılan kentsel dönüşümde kendilerine haber verilmediğini söyleyerek, protesto gösterisi düzenledi. Otobüslerle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne gelen yaklaşık 200 kişi, pankart ve döviz açtıktan sonra tencere ve tavaları birbirine vurarak, yaklaşık 150 metre ilerideki belediye önüne yürüdü. Belediye girişini kapatan görevliler, grubun buradan içeriye girmesine izin vermedi. Grup temsilcileri, belediye görevlileriyle görüşerek dertlerini anlatmaya çalıştı. Kapıda toplanan grupta, ellerindeki tencere ve tavaları birbirine vurarak protesto gösterisini sürdürdü.

Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca, vatandaşların kentsel dönüşüm mağduru olduğunu söyledi. Koca, “6 Mart`ta bilgi edinme hakkımızı kullanmak üzere dilekçelerimizle birlikte Çayırova Belediye Başkanlığı'na topluca başvuruda bulunduk. Bunun sebebi yıllardır yaşadığımız mahallelerimizde, bizlerin rızası ve fikri alınmadan gıyabımızda sürdürülen çalışmalardı. Belediye Başkanımıza müracaat etmemize rağmen bilgi almamız mümkün olmamıştı.” dedi.

Koca, şunları kaydetti: “Doğrudan hayatı etkilenecek bizlerken 2 yılı aşkın bir zamandır hakkımızda çeşit çeşit projeler geliştirirken bizlerin ne düşündüğünün hiç mi önemi yok? Bizlere sorulmadan ve rızamız olmadan, gıyabımızda konuşulanları ve yapılan projeleri kabul etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca ve beraberindeki dernek üyeleri Çözüm Masası'na giderek dilekçelerini verdi. Ayrıca, belediye yetkilileriyle görüştü. Görüşme devam ederken, kadın ve erkekler, ellerindeki tencere ve tavaları birbirine vurarak protesto gösterisine devam etti. Ayrıca, yaptıkları açıklamalarda tepkilerini dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bizim-ne-dusundugumuzun-hic-mi-onemi-yok_107289.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!