Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Düzce de 'Kentsel Dönüşüm' ile Değişecek

Kentsel Dönüşüm’ün Düzce için önemini vurgulayan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Camikebir Mahallesi’nde 56 bin metrekarelik alanda TOKİ işbirliğiyle 200 toplu konut inşa ederek bölgeyi cazibe merkezi haline getireceklerini kaydetti.

yapi.com.tr
Düzce de 'Kentsel Dönüşüm' ile Değişecek İsmail Bayram, görevdeki 4 yılını değerlendirdi

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, 4 yıllık hizmet süresince hayata geçen projeleri ve yürüttüğü çalışmaları, düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Bayram, 'Büyüyen ve gelişen Düzce’de hizmetle dolu dört yıl' sloganıyla düzenlediği toplantıda, yeniden yapılanan Düzce’de altyapıdan ulaşıma, çevreden kültür hizmetlerine kadar birçok alanda önemli işlere ve ‘ilk’lere imza attıklarını vurguladı. Öncelikle planlamaya yöneldiklerini ifade eden Bayram, “4 yıl önce göreve geldiğimizde 2 bin 238 hektar olan hizmet alanımız, bugün 6 bin 324 hektara çıktı. Yaptığımız planlama çalışmalarıyla, en ücra köşelerimize bile hizmetlerimizi ulaştırmayı başardık. Planladık ve hız kesmeden çalıştık” diye konuştu.

Kentsel Dönüşüm’ün Düzce için önemini vurgulayan Bayram, Camikebir Mahallesi’nde 56 bin metrekarelik alanda TOKİ işbirliğiyle 200 toplu konut inşa ederek bölgeyi cazibe merkezi haline getireceklerini kaydetti. 3194 sayılı İmar Yasası’nın 18. maddesi uyarınca 20 mahallede 74 farklı bölgede uygulama yaptıklarını; 3 bin 250 yeni parsel oluşturarak vatandaşlara tapularını teslim ettiklerini kaydeden Bayram, “2009 yılında 18. madde uygulamaları 75 iken, o tarihten bu yana 4 yıl içinde bu sayı 381’e çıktı. Bu da 2009 öncesine göre yüzde 400 oranında bir artışı ifade ediyor” dedi.

“Düzce’nin ilk ‘dal-çık’ köprülü kavşağını ve ilk katlı otoparkını yaptık”

Göreve geldiklerinde Düzce’nin en önemli sorunlarından birinin şehir içinde yaşanan trafik karmaşası olduğuna dikkat çeken Bayram, sözlerine şöyle devam etti:

“Merkezdeki trafik yoğunluğunu dağıtmak, daha güvenilir ve konforlu bir ulaşım sağlamak için, kuzeyden güneye doğudan batıya çevre ve bağlantı yolları açtık. İki yıl gibi kısa süre içinde 13 bin 500 metre yeni yolu halkımızın hizmetine sunduk. Şehir içinde yaya ve araç trafiğini akışkan ve güvenli kılacak cadde düzenlemeleri yaptık. Düzce tarihinde bugüne kadar hiç olmayan kavşak ve sinyalizasyonları gerçekleştirdik. D-100 karayolu üzerinde hem araç hem de yaya ulaşımı açısından sorunlu bir bölge olan Çoban mevkiine 30 yıl sonra el atmak bize nasip oldu ve bu mevkiye ‘dal-çık’ köprülü kavşağı yaparak, son derece önemli bir hizmeti yerine getirdik”.

Düzce’ye kazandıkları ilkler arasında en önemlilerinden birinin katlı otopark olduğunu dile getiren Başkan Bayram, “1 yıl gibi kısa bir süre içinde şehrimizin ilk katlı otoparkını hizmete açtık. 300 araç kapasiteli Hacı Bayramzade Katlı Otoparkı’nın ardından, şimdi sıra daha büyüğünü yapmaya geldi. Anıt Meydan’da yer altında 2 katlı, toplam 420 araç kapasiteli bir katlı otopark daha yaparak, Düzcelilerin hizmetine sunacağız” dedi.

Dere içi ıslah ve köprü çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, Düzce’ye Hasanlar Barajı’ndan içme suyu getirmek üzere proje yürüttüklerini vurgulayan Bayram, Düzce’yi geliştirirken güzelliğini korumak, Düzce halkının rahat bir kent yaşamı sürdürmesini sağlamak amacıyla çalıştıklarını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/duzce-de-kentsel-donusum-ile-degisecek_107128.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!