Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bulgaristan 'Güney Akım'da Israrcı

Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Dragomir Stoynev, ülkesinin Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı projesinden vazgeçmediğini duyurdu.

yapi.com.tr / AA
Bulgaristan 'Güney Akım'da Israrcı

Bulgaristan'ın, Avrupa Komisyonu'nun (AK) uyarısı doğrultusunda Güney Akım Doğalgaz Projesi'ni askıya almasının ardından bir açıklama yapan Dragomir Stoynev, projeyle ilgili sorulması gereken sorunun "Hayata geçirilecek mi?" değil, "Tam nasıl geçirileceği" olduğunu belirtti.

Güney Akım hattının güzergahı üzerindeki Macaristan, Avusturya, Hırvatistan, Slovenya, İve İtalya'nın enerji bakanlarıyla projenin hayata geçirilmesi konusunda uzlaşı içinde olduklarını kaydeden Stoynev, yarın Lüksemburg'ta gerçekleştirilecek AB Ulaşım, İletişim ve Enerji Konseyi toplantısında bunu bir daha dile getireceklerini ifade etti. Vatandaşların yüzde 64'ünün Güney Akım'dan yana olduklarını dile getiren Bakan Stoynev, hattın Bulgaristan bölümünde sorunların daha çok hukuki olduğunu, ancak üzerinde çalışıldığını söyledi.

Başbakan Plamen Oreşarski, dün yaptığı açıklamada Avrupa Birliği'nin yürürlükteki kanunlarına uygun hale getirilinceye kadar Güney Akım projesinin inşaat faaliyetlerinin durdurulduğunu belirterek, Avrupa Komisyonu ile ülkesi arasında konuya ilişkin netlik sağlanana kadar projenin askıya alındığını duyurmuştu. Avrupa Komisyonu, 3 Haziran'da Bulgaristan hakkında ihlal prosedürü başlatmış ve projeye ilişkin inşaat faaliyetlerinin durdurulması çağrısında bulunmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bulgaristan-guney-akimda-israrci_121089.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!