Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Birinci Derece SİT Alanını da Satışa Çıkardılar!

Özelleştirme İdaresi, Çamaltı Tuzlası için gayrimenkul değerlendirmesi başlattı.

yapi.com.tr
Birinci Derece SİT Alanını da Satışa Çıkardılar!

Cumhuriyet Gazetesi'nden Emre Döker'in haberine göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İzmir Kuş Cenneti ve Homa Dalyanı’nın yanıbaşındaki, 1. derece SİT kapsamında bulunan Çamaltı Tuzlası’nı da satışa çıkardı.

İzmir’in Çiğli ilçesinde yer alan Çamaltı Tuzlası’nda yıllık 600 bin ton tuz üretiliyor. Özelleştirme İdaresi, Hazine’ye ait alanların gayrimenkul değerlendirmesi sürecini başlattı.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, Çamaltı Tuzlası’nın satılmasının gündemde olduğunu belirterek, alanla ilgili gayrimenkul değerlemesi yapıldığını söyledi.

Alanın 1/25 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda “tuzla” olarak geçtiğini, 1. derece doğal sit ve Ramsar alanı olduğunu vurgulayarak, “Bu tür alanlar kamunun elinde kalmalıdır. Bu alanların korunması gerekirken şahsa yönelik satışın yapılmasının gerekçesini anlayamıyoruz. Bu satışa yönelik girişimlerin nedenini merak ediyoruz. Özelleştirme İdaresi’nin sitesinde gayrimenkul değerlemesi yapılması satışın bir aşamasıdır” dedi.

Çamaltı Tuzlası ve çevresinin uluslararası sözleşmelerde korunması gereken alan olduğunu, burada yapılaşmaya izin verilemeyeceğini de anlatan Kocaer, “Burası kamunun elinde kalmalıdır” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/birinci-derece-sit-alanini-da-satisa-cikardilar_119804.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!