Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dünyanın En Pahalı Enerji Sahası!

Kazakistan’da 2000 yılında keşfedilen Kaşagan petrol sahasında yıllar süren çalışmanın ardından üretime başlandı. 10 milyar dolara malolması beklenen proje için geçen zamanda tam 50 milyar dolar harcandı. Analistler dev projenin kar getirmesi için uzun yıllar beklenmesi gerektiği görüşünde.

yapi.com.tr
Dünyanın En Pahalı Enerji Sahası!

Euronews'in haberine göre, Kazakistan’da 2000 yılında keşfedilen Kaşagan petrol sahasında yıllar süren çalışmanın ardından üretime başlandı. 10 milyar dolara mal olması beklenen ve halen tamamlanamayan proje için 50 milyar dolar harcandı.

Yılın yarısı buzla kaplı

Hazar Denizi’nin kuzey kesiminde bulunan petrol sahasının yılın yarısında buzla kaplanması projenin ilerlemesini ve işletmeyi zorlaştırdığı belirtiliyor. Analistler yatırımcı şirketlerin kar için uzun süre beklemesi gerektiği görüşünde.

'En erken 12 yıl sonra kar eder'

Gazprombank Enerji Analisti Alexander Nazarov, “Kaşagan petrol sahasına çok para harcandı. Bu nedenle harcamalarının karşılanması için şirketlerin proje gelişimini şimdiki ayarda tutarak, günlük 400 bin varil seviyesinde en az 12 yıl üretime devam etmek zorunda kalacak. Şirketler ancak bu sürenin sonunda net kar elde etmeye başlayacak” diye konuştu.

9 milyar varil petrol

Dünyanın en pahalı enerji projesi olarak nitelenen Kaşagan petrol sahasında 9 milyar varil petrol bulunduğu tahmin ediliyor. Dünyanın en büyük 5’inci petrol yataklarına sahip bölgede sızıntılara karşı yeterli önlem alınmadığı gerekçesi ile Kazakistan Çevre Bakanlığı tepki göstermişti. Kazakistan üretimin gecikmesi nedeniyle beklediği geliri elde edemeyince harcama kesintisine gitti.

ETİKETLER: enerji Kazakistan
http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-en-pahali-enerji-sahasi_112251.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!