Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Çalışanların Geriye Giden, Ortadan Kaldırılan Hiçbir Hakkı Yok"

Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerini özelleştirme sonucu devralan firmanın yönetim kurulu başkanı Ceyhan Saldanlı, işletmenin mevcut personeliyle devamı temenni ettiklerini belirterek, "Çalışanların geriye giden, ortadan kaldırılan hiçbir hakkı yok. Kaybolan hak değil, ilave verilen haklar olacaktır" dedi.

yapi.com.tr / AA
"Çalışanların Geriye Giden, Ortadan Kaldırılan Hiçbir Hakkı Yok"

Ceyhan Saldanlı (sağda) ve Ali Yağlı (Foto: Mustafa Dermencioğlu / AA)

Ceyhan Saldanlı, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, bünyelerinde 18 santral bulunan, Ege Bölgesi'nin 5 büyük şehrinde 24 milyar kilovat saat enerji dağıtımı yapan, 4,5 milyon müşteriye hitap eden bir grup olduklarını vurguladı. Yerli ve yenilenebilir enerji konusundaki yatırımlarının devam ettiğini, bu kapsamda Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesiyle ilgili sürece dahil olduklarını ve en uygun fiyatı vererek santralı aldıklarını anlatan Saldanlı, şunları söyledi:

"Santralın devri, fiziken ve hukuken gerçekleşmiştir. Öncelikle santralin kapasitesinin artırılarak 200 milyon dolar civarındaki yenileme yatırımlarının yapılması, çevre ile uyumun sağlanmasını planlıyoruz. Artık santralin bacasından kirli dumanlar çıkmayacak, hastalık sebebi olmayacak. Karlılığın ve verimliliğin sağlanması da önümüzde durmaktadır. Tabii bunları tek başımıza yapacak değiliz. Orada mevcut çalışmakta olan personel, bizim ailemizin üyesi olacaktır, temennimiz budur. 9 bini bulan ailemizin, Yatağan personeli ile daha da gelişeceğini ve zenginleşeceğini tahmin ediyoruz".


Saldanlı, işçilerin eyleminin, yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

"Devir süreci hukuken bitmiş vaziyette, fiilen de çalışmalar devam ediyor, sendikanın dediği gibi orada üretim devam ediyor. Gösterilerle alakalı bir durum var, bunun da en kısa zamanda ortadan kalkmasını bekliyoruz. Çünkü sanal bir sorundan, çalışanların haklarından bahsediliyor. Çalışanların geriye giden, ortadan kaldırılan hiçbir hakkı yok. Kaybolan hak değil, ilave verilen haklar olacaktır. Direniş yapanlar, şu ana kadar herhangi bir taşkınlık da yapmamıştır, çalışmaya devam etmişlerdir, santralı çalıştırmaya özen göstermişlerdir. İşçilerin eyleme doğru ve uygun şekilde son vereceğini düşünüyoruz".

Grubun yönetim kurulu başkan yardımcısı Ali Yağlı da Yatağan'da ortalama her yıl 3,6 milyon ton kömür tüketilip 3,2 milyar kilovat saat enerji üretildiğine işaret ederek, "İki yıl içinde aynı emekle 500 kilovat saat daha fazla enerji üreteceğiz. 5 yıl sonra yüzde 80 verimle şimdikinden 2 milyar kilovat saat fazla enerji üreteceğiz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/calisanlarin-geriye-giden-ortadan-kaldirilan-hicbir-hakki-yok_126843.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!