Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

EMO'dan Termik Santral Açıklaması: İptal Edilsin

EMO: Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı Termik Santrali ile bağlı maden sahalarının özelleştirmesi iptal edilmeli

yapi.com.tr
EMO'dan Termik Santral Açıklaması: İptal Edilsin

Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı Termik Santrali ile bağlı maden sahalarının özelleştirmesinin iptal edilmesi gerektiğini bildirdi.

EMO'dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Yatağan Termik Santralı‘nın özelleştirmesi, işçilerin uyarıları yok sayılarak tamamlandı. Santralın yanında kömür sahalarının da bedavaya verildiği özelleştirmedeki son adım olarak devir sözleşmesi, 2 Aralık 2014 tarihinde imzalandı. Şirketi santrala sokmama kararlılığıyla hareket eden Muğla işçileri ise direnişlerini sürdürüyorlar. Muğla işçilerinin onurlu mücadelesini destekliyoruz. Soma ve Ermenek‘te yaşanan facialar, kömür sahalarının özelleştirme ve taşeronlaştırılmasının çalışanları göz göre göre ölüme terk etmek olduğunu göstermiş olmasına karşın, AKP Hükümeti, Muğla‘daki kömür madeni işçilerini ve santral işçilerini yoksulluk, işsizlik ve ölüm sarmalına itelemektedir. Özelleştirmeye karşı uyarılar, iktidar ve iktidarın sesi olan yayın organları tarafından yok sayılmaktadır. Maden işçileri günlerce Ankara‘da, Ankara yollarında, Muğla‘da ve şimdi de santralda emeklerine, ekmeklerine ve canlarına sahip çıkmaya çalışıyorlar. Yatağan işçisinin mücadelesi ülkemizin karanlık yolunu aydınlatıyor. Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı termik santrallarının özelleştirme sürecine ilişkin EMO‘nun açtığı davalar da dahil olmak üzere hukuki süreç devam ederken, alel acele devir işlemleri yapılmaya çalışılmaktadır.

Devir yapıldıktan sonra mahkemelerden yürütmeyi durdurma ya da iptal kararı çıktığı zaman da bu kez davayı açanlar ve hukuk kurallarına göre karar veren yargı mercileri, hükümetin işlerini engellemekle suçlanabiliyor. Yargı kararlarının kesinliği ve uygulama zorunluluğu açıkken, "Devir yapıldıktan sonra yargı kararlarının uygulanmasının mümkün olamayacağı" gibi hukuk devletini ortadan kaldıran düzenlemelerle yargı kararları yok hükmünde sayılmak istenmektedir.

Yani önce minare çalınmakta, minareye kılıf uydurulmakta, kılıf da olmayınca "Canım minareyi bağış yapmak için çaldık" denilmekte "Yargı bizim iş yapmamıza engel oluyor", "Hükümete darbe yapılıyor", "Milli irade yok sayılıyor" gibi "baştan kokuşmuş" cümleler kurulabilmektedir. Hukuk ve adalet yerine, çıkar ve rantın egemen olduğu bir düzende en doğal demokratik haklarını kullanarak direnen Yatağan işçisini selamlıyor ve yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Hükümet, işçileri ölüme göndermek anlamına gelen bu özelleştirme ve devir kararını geri almalı Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı Termik Santrali ile bağlı maden sahalarının özelleştirmesi iptal edilmelidir. Yurt çapında travma yaratan Soma ve Ermenek başta olmak üzere yaşadığımız maden facialarında gözyaşı döken halkımızı, yeni acılara kapı aralayacak bu özelleştirmeye karşı mücadelede yer almaya çağırıyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/emodan-termik-santral-aciklamasi-iptal-edilsin_126802.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!