Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çocuk Bahçesi Değil Cami Olacak

Bağcılar Merkez Mahallesi’nde “Çocuk Bahçesi Alanı”na cami yapılacak. AKP’li Bağcılar Belediyesi Meclisi, bölgede caminin az olduğunu, çocuk bahçesi ve park alanların ise yoğun olarak bulunduğunu öne sürerek bir teklif hazırladı.

yapi.com.tr
Çocuk Bahçesi Değil Cami Olacak

Cmhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre, Çocuk bahçesine cami yapılmasını öngören teklif dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) AKP’li meclis üyelerinin oyuyla kabul edildi.

Yeşil alan çokmuş

İBB meclis toplantılarının ocak ayı 2. oturumunda Bağcılar Merkez Mahallesi’nde tescil dışı yeşil alana ilişkin 1/5 bin ölçekli plan tadilatı teklifi oylandı. Teklifte 363 ve 385 parseller arasında kalan tescil dışı yeşil alana cami yapılması istendi. Söz konusu alan 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ise “Çocuk Bahçesi Alanı” olarak işaretlenmiş durumda ve üzerinde çok sayıda ağaç da bulunuyor.

Plan tadilat teklifine ilişkin değerlendirme yapan Yeşil Alanlar ve Tesisler Yapım Müdürlüğü “kamu yararı olduğu” gerekçesiyle ile olumlu görüş verdi. İlçe Müftülüğü de olumlu görüş verirken Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü ile İSKİ Genel Müdürlüğü şartlı olumlu görüş bildirdi. Plan tadilat teklifini değerlendiren Ulaşım Planlama Müdürlüğü ise yeni trafik talepleri oluşturacağı için olumsuz görüş verdi. İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu, parsellerin yeşil alan olarak korunarak “Taban alanı 300 metrekareyi geçmeyecek şekilde dini tesis yapısı yapılabilir” notunun eklenmesi şartı ile değişikliği uygun buldu. İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda yer alan CHP’li meclis üyeleri teklife “ret” oyu verirken AKP’li meclis üyeleri de kabul etti. Teklif İBB Meclisi’ne havale edildi. İBB’de oylanan teklif CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin oyuyla geçti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cocuk-bahcesi-degil-cami-olacak_127769.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!